Policija je sporočila, da je bil pogrešan 45-letni madžarski pohodnik danes popoldan najden na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico. Aktivnosti je policija izvajala skupaj z Gorsko reševalno zvezo Slovenije in njihovimi reševalci iz društev GRS Kranj, Kamnik in Jezersko.

Širše območje in višje ležeče točke je policija pregledovala s helikopterjem, teren pa so nekoliko nižje peš pregledovali gorski reševalci, ki so pohodnika na višini okoli 1.600 metrov tudi našli.

Okološčine kažejo, da je pogrešani z območja Dolgih sten in Malih Vratc v Kamniških Alpah padel v lovski prehod skozi Jurjevec nad Kamniško Bistrico in umrl. Okoliščine kažejo na nesrečo. Uporabljal je dereze. Teren na kraju je zelo strm, zasnežen in večinoma poledenel. Ledene ploskve so bile ponekod skrite tudi pod snegom.

Razmere za iskanje so bile zelo težke zaradi velikega in strmega terena, spolzke podlage, nizke baze oblakov ter goste megle, ki je zelo otežila tudi zaključek akcije in odhod reševalne helikopterske ekipe s pokojnikom z gore v dolino s helikopterjem.

Spletno uredništvo