Podrobnosti o včerajšnji nesreči s pobegom, več nesreč zaradi alkohola, nekaj so jih izločili že pred tem…

Z ukradenim vozilom povzročil prometno nesrečo in pobegnil.

Že včeraj smo objavili novico o nesreči s pobegom in pozivom občanom za pomoč pri lociranju vozila. S PU Kranj so sporočili podrobnejše informacije o včerajšnjem dogajanju.

 • Kranjski policisti so včeraj dopoldan obravnavali prijavo o tatvini osebnega avtomobila, še v isti uri pa so tržiški policisti obravnavali prijavo o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, v kateri je bilo udeleženo prav to vozilo.
 • Osebni avtomobil je bil s ključi, ki jih je lastnik pustil v vozilu, ukraden v Podbrezjah, okoli 12.45 pa je bil na Mlaki v Tržiču udeležen v prometni nesreči. Nesreča se je zgodila na križišču, okoliščine pa kažejo, da je voznik avtomobila odvzel prednosti kolesarju, ki se je po podatkih policije lahko telesno poškodoval.
 • Voznik je po nesreči z avtomobilom s kraja pobegnil in je bil okoli 14. ure izsleden ter ustavljen v Kranju. V avtomobilu sta bila dva moška. Enega so policisti prijeli takoj
  na kraju, drugi pa je pobegnil in je bil izsleden kasneje.

Policisti vodijo postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper premoženje zaradi tatvine vozila in o kaznivem dejanju zoper varnost javnega prometa zaradi povzročitve prometne nesreče in zapustitve poškodovanca v nesreči brez pomoči.

Med vikendom so policisti obravnavali 16 nesreč, med katerimi so bile kar tri povzročene s strani voznikov, ki so bili pod vplivom alkohola.

 • V petek zvečer je voznik zaradi nepravilne vožnje v Naklem poškodoval svoj osebni avtomobil in povzročil prometno nesrečo. Po nesreči mu je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,71 mg/l alkohola.
 • Prav tako v petek je še en voznik pod vplivom alkohola povzročil nesrečo tudi v Škofji Loki. Pri vožnji po parkirišču je z 1,24 mg/l alkohola trčil v drugo vozilo in ga poškodoval.
 • V soboto zgodaj zjutraj pa je voznik pod vplivom alkohola (0,45 mg/l) v Poljanah nad Škofjo Loko zapeljal s ceste in se z osebnim avtomobilom prevrnil na streho.

Vsem trem voznikom je bila prepovedana nadaljnja vožnja.

Še preden pa bi do nesreč lahko prišlo, pa so policisti iz prometa zaradi alkohola izločili več voznikov: 

 • na območju Kranja iz prometa izločili šest voznikov pod vplivom alkohola (najvišja
  vrednost 1,29 mg/l alkohola),
 • tri voznike so zaradi alkohola iz prometa izločili še škofjeloški policisti,
 • dvema voznikoma so zaradi alkohola vožnjo prepovedali gorenjski prometni policisti,
 • po enemu pa so vožnjo prepovedali tudi policisti na območju Bleda, Radovljice in Jesenic.

Še dva voznika sta bila pozitivna na hitri test za prepovedane droge, dvema pa so manjšo količino prepovedane droge tudi zasegli.

Policisti so obravnavali še tri druge nesreče s telesnimi poškodbami: 

 • V Kranju zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji,udeleženec je utrpel lažje telesne poškodbe,
 • zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s kolesom po
  kolesarski stezi je v Bohinju kolesar utrpel lažje poškodbe in
 • v Škofjo Loki zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z osebnim avtomobilom, udeleženec je utrpel hude telesne poškodbe.

V petek ponoči je bilo na Stari cesti v Kranju vlomljeno v trgovino z oblačili, ukradli so oblačila; na Sejmišču v Kranju pa so vlomili v osebni avtomobil in iz njega ukradli avtoradio in akumulator. Dva vloma v stanovanjsko hišo sta bila prijavljena v Škofji Loki in Zapužah.