Podprimo Junake 3. nadstropja

Slika: Društvo Junaki 3. nadstropja

Junaki 3. nadstropja so še posebej junaški otroci. To so otroci, ki se zdravijo ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, so otroci z rakom. V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok, z zgodnjo diagnozo in optimalnim zdravljenjem se jih pozdravi okoli 80 odstotkov.
Življenje jim je v mladosti naprtilo tako težko preizkušnjo, da potrebujejo še toliko več moči in spodbude pri starših. Zato so Junaki 3. nadstropja tudi starši, ki jih je združila ta težka bolezen otrok in srčna želja, da jim v njihovem prikrajšanem otroštvu pomagajo. Danes je njihov dan, mednarodni dan boja proti otroškemu raku in na Mestni občini Kranj so se odzvali pobudi Društvu Junaki 3. nadstropja, naj si zaposleni pripnejo zlato pentljo in se s tem pridružijo pri ozaveščanju o raku pri otrocih. Zato bo v znak njihovi podpori danes zvečer v zlati barvi zažarela Gimnazija Kranj.

 

Kdo so junaki 3. nadstropja

Društvo Junaki 3. nadstropja so starši otrok, obolelih za rakom in zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike. Društvo z vseslovensko ozaveščevalno akcijo spodbuja ljudi, naj si na današnji dan pripnejo zlato pentljo za vse otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom in za vse, ki so premagali otroškega raka, njihove družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka, ter za zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku. Zaradi vsega tega so pozvali številna večja slovenska mesta, naj z osvetlitvijo pomembnih stavb pomagajo širiti glas o otroškem raku in malih bolnikih.