Podeljene nagrade in priznanja MO Kranj

Slika: MO Kranj

Leto 2020 se izteka in z njim prihaja tudi praznik Mestne občine Kranj ter s tem slavnostna akademija s podelitvijo priznanj občankam in občanom, ki so v letu 2020 pustili najgloblji pečat v lokalni skupnosti. Letos so jo zaradi epidemije bolezni covid-19 izvedli virtualno

 

Praznik Mestne občine Kranj (MOK) je na Prešernov dan, 3. decembra. V MOK ga vsako leto tradicionalno obeležijo s slavnostno akademijo, največjim in najpomembnejšim dogodkom v občini. Ob tej priložnosti podelijo nagrade in priznanja MOK občankam in občanom, ki so v  izbranem letu pustili najgloblji pečat v lokalni skupnosti. Podelitev je bila včeraj zvečer zaradi epidemije bolezni covid-19 izvedena virtualno.

Naziv častni občan MOK je prejel Anton Rešek za ohranjanje vrednot in zgodovinskega spomina o razvoju slovenske samostojnosti in državnosti. Nagrado MOK za leto 2020 so letos podelili Alojzu Ajdiču za vsestranski ustvarjalni doprinos in razvoj glasbene kulture ter pedagoško delo. Listino o priznanju MOK za leta 2020 sta prejela Marjana Jekovec za prispevek h kakovosti življenja v krajevni skupnosti Bitnje in za skrb za sokrajane ter gospod Janez Cuderman za uspešno vodenje in razvoj OŠ Helene Puhar.

Veliko plaketo MOK za leto 2020 so prejeli: Igor Prašnikar za dolgoletno delo na športnem področju in predanost pri razvoju karateja; Franc Jerala za prepoznavnost Hortikulturnega društva Kranj, Žarko Matijašević za zavzeto delo z mladimi na področju nogometa.

Veliko Prešernovo plaketo za leto 2020 so podelili Alenki Jenko Boh za uveljavljanje glasbene kulture in pedagoško delo z mladimi.

Župan je podelil tudi plakete Mestne občine Kranj in Prešernove plakete. Plaketo MOK sta prejela nogometni velemojster Josip Iličić za podporo mladim za šport in ureditev športnih igrišč ter Nada Bogataj Kržan za izjemni prispevek v dobro družbenih dejavnostih in Fundacije Vincenca Drakslerja. Prešernove plakete so dobili magister likovnih umetnosti Klavdij Tutta za predano delo z mladimi na likovnem področju, doc. mag. likovnih umetnosti Klementina Golija za razvoj likovne umetnosti doma in v tujini ter Primož Zevnik za strokovni in umetniški doprinos k razvoju glasbene kulture mladih.