Podelili so nagrade in priznanja športnikom

Slika: www.oktriglav.si

Korona virus nam je spremenil življenje in tudi športnih prireditev v taki obliki, kot smo jih bili vajeni že nekaj časa ni mogoče organizirati. Pa vendar športniki svoje treninge prilagajajo ukrepom in omejitvam ter se trudijo na tekmovanjih brez občinstva doseči čim večje uspehe. Zato je prav, da tudi v teh časih nagradimo najboljše in športu najbolj zveste. V Kranju so ta vikend, sicer virtualno, podelili priznanja in nagrade najboljšim športnicam, športnikom in športnim delavcem.

Največje športno priznanje – velika športna nagrada za življenjsko delo – gre v roke Iztoku Kraševcu (na zgornji fotografiji), nekdanjemu vaterpolistu, velikemu športnemu zanesenjaku, ki je deloval kot funkcionar v vaterpolu in nogometu. Bil je predsednik Vaterpolskega kluba Triglav Kranj (1985), predsednik Vaterpolske zveze Slovenije (1991) in direktor reprezentanc (2006), direktor Nogometnega kluba Olimpija (1989) in predsednik Nogometnega kluba Triglav Kranj (1992, 2000). Od leta 1985 je bil vpet v vse večje organizirane športne dogodke v Kranju, bil pa je tudi eden od podpisnikov ustanovne listine Olimpijskega komiteja Slovenije (1991). Je velik ljubitelj golfa in predsednik Golf & Country kluba Kranj.

Velike plakete za leto 2020 so pripadle Odbojkarskemu klubu Triglav Kranj za 60 let delovanja, Heleni Markuta za 25 let delovanja v karateju, judoistki Anki Pogačnik, športnemu plezalcu Anžetu Peharcu, smučarski tekačici Anamariji Lampič, biatlonki Lei Einfalt in tekmovalcu v telemarku Juretu Alešu. Male plakete so si prislužili biatlonci Alex Cisar, Živa Klemenčič in Jaša Zidar ter smučarske tekačice Anita Klemenčič, Klara Mali in Anja Mandeljc. Komisija za priznanja in nagrade Zavoda za šport Kranj je za leto 2020 podelili še 41 posamičnih športnih znakov in dva ekipna.