Pobegla voznika so policisti kmalu našli

Gorenjski policisti so včeraj prejeli dvanajst obvestil o prometnih nesrečah. V dveh primerih sta povzročitelja nesreče pobegnila s kraja nesreče. V enem primeru so obravnavali voznika, ki je glede na prijavo večkrat trčil v odbojno  ograjo  in  z  vožnjo  nadaljeval.  Policisti so ga ustavili in ga obravnavajo zaradi prekrška. Na območju Škofje Loke pa je voznik na parkirišču trčil v drugo udeleženko in s kraja ravno tako odpeljal. Policisti so ga izsledili in proti njemu vodijo postopek. Policisti ob teh dveh dogodkih opozarjajo, da mora vsak udeleženec prometne nesreče osebi, ki ji je povzročil škodo, posredovati svoje osebne podatke.

Poleg iskanja pobeglih voznikov so policisti obravnavali tudi več kaznivih dejanj s področja kriminalitete. V Cegelnici je bilo odtujeno nekaj sto eurov vredno gorsko kolo. Pri osnovni šoli v Naklem je bil odtujen električni skiro. Na Blejski Dobravi je storilec odtujil medeninast predmet. Na Gorenjski cesti v Radovljici in Preddvoru je storilec pregledal odklenjeno vozilo. Iz enega je odtujil avtoradio. Blejski policisti pa so obravnavali poskus vloma v vozilo. Pri dejanju v Cegelnici ter Radovljici in Preddvoru storilec ni imel veliko dela, ker so lastniki stvari pustili nezavarovane in prosto dostopne vsakomur.

V enem primeru so morali posredovati tudi gorski reševalci. Policijski helikopter je z reševalci včeraj na Mrzli gori rešil obnemoglega planinca. Nepoškodovanega so prepeljali v dolino.