Po dveh letih se bo v Škofji Loki spet teklo

Slika Občina Škofja Loka/ arhiv T4M

Ta konec tedna se bo v Škofji Loki teklo, saj so pripravili tradicionalni Tek štirih mostov. Danes je uvod in druženje tekačev na Cankarjevem trgu, jutri pa tek vseh generacij – dopoldne vrtčevski otroci, popoldne šolarji, zvečer pa tekači vseh starosti. Letos bo dogodek nekaj posebnega, saj gre za jubilejno, 10. izvedbo.
Zadnji tek pred korono je bil 19. in 20. junija 2019. Po oceni organizatorjev je bilo takrat v Škofji Loki v obeh dneh skupaj  okrog 10.000 ljudi. Dopoldne in popoldne je teklo skoraj 2.000 vrtčevskih in šolskih otrok, junakov 3. nadstropja in udeležencev projekta Run4Unity, večernega teka se je udeležilo dobrih 1.400 tekačev vseh starosti, na startno-ciljnem prostoru, na športni tržnici, ob celotni progi in na prizorišču večernih koncertov pa je bilo skoraj 8.000 Ločanov, spremljevalcev, turistov in drugih obiskovalcev. Kot pravijo na Občini Škofja Loka, so skupaj ustvarili izjemen dogodek, ki je Škofjo Loko v dveh dneh spremenil v prestolnico teka, športa in druženja.

Letos bo spet organiziran tek junakov iz 3. nadstropja Pediatrične klinike v Ljubljani, kjer se zdravijo otroci s krvnim rakom. Gre za otroke, ki so uspešno premagali raka; borci, ki so v najbolj ranljivi starosti doživeli in preživeli boj življenja in se zato veselijo vsakega dne posebej; pa tudi otroci, ki se trenutno spopadajo s to boleznijo. Na teku bodo kot spremljevalci nastopili številni znani športniki v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije, organizirali pa bomo tudi Mini olimpijado. Posebnost Teka 4 mostov so dvočlanske mešane, ženske in moške štafete. Trasa teka ima namreč dva različna kroga, prvi je dolg štiri, drugi pa šest kilometrov.

Tudi letošnja prireditev bo potekala v sklopu projekta Run4unity, ki po vsem svetu združuje številne športne dogodke in športne dneve, ki preko igre in zabave pripomorejo k preseganju različnosti. Seveda pa med tekom in po teku ne bo manjkalo zabave.