Po dolgih letih obljub končno dočakali gradnjo

Ta konec tedna bo zaradi del popolna zapora lokalne ceste Zbilje–Podreča–Praše–Breg na odseku od gasilskega doma v Mavčičah do objekta Praše 4. Cesta bo zaprta v soboto, 7. novembra med 7. in 17. uro ter v nedeljo, 8. novembra med 7. in 15. uro zaradi prestavitve kapelice in izvedbe prekopov za kanalizacijske in vodovodne hišne priključke.

 

Veliko zaslug za to, da se v zadnjih dveh letih veliko investira v krajevne skupnosti na desnem bregu Save ima predsednik Krajevne skupnosti Mavčiče Marjan Tušar. Na cesto so čakali kar 40 let, pred mesecem pa so dela le stekla. Kot še pravi Tušar, so s trdim delom, vztrajnostjo in dobrim sodelovanjem z Mestno občino Kranj poleg omenjene ceste uredili dvorano za 80 ljudi, streho nad kulturnim domom, uredili poljske poti, zelo obiskana pa je tudi tržnica, na kateri lokalni kmetje prodajajo svoje pridelke in izdelke. Za naslednje leto pa načrtujejo nadzidavo in energetsko sanacijo vrtca.

Iz Mestne občine Kranj so sporočili, da dela potekajo v okviru rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče, kjer širijo 570 metrov dolgo cestišče z enostranskim pločnikom in dvostransko kolesarsko stezo. V projekt, ki je vreden 591.000 evrov, je vključena še obnova vodovoda, meteorne kanalizacije, javne razsvetljave, vgraditev cevi za fekalno kanalizacijo in prestavitev kapelice na novo lokacijo. Ta je nujna, ker se nahaja na območju širjenja ceste, in poteka v dogovoru z lastnikom.