Po desetletju prevoza vode s cisternami, končno nazdravili z Joštar`co

 

Domačini vasi v bližini sv. Jošta, so končno prišli do vključitve novega vira Javornik v obstoječ vodovodni sistem. S tem sta Komunala Kranj in Mestna občina Kranj zagotovili nemoteno oskrbo s pitno vodo za prebivalce Javornika, Pševa, Jošta in Čepulj ter vse obiskovalce sv. Jošta.

Slika: MOK

218 prebivalcev omenjenih vasi je zadnje desetletje vodo dobivalo s pomočjo prevozov vode z gasilskimi cisternami. S tem se je krajanom kakovost življenja in bivanja bistveno povečala, saj bodo odslej imeli zagotovljeno zadostno količino kakovostne pitne vode.

Marko Kocjančič, direktor Komunale Kranj, se je dotaknil pomena kakovostne pitne vode in nasploh vode za življenje, ki so ga doslej prav prebivalci omenjenega območja predolgo občutili na »lastni koži«. »Tlačni preskusi v dobi testiranja so pokazali, da je vode dovolj. Ne le to, voda izpod Jošta je tudi med bolj kakovostnimi,« je še dodal in zagotovil, da bodo z rednim nadzorom in skrbjo za stalno kakovost vode poskrbeli, da bo nova pridobitev služila svojemu namenu.

Kot je povedal župan Boštjan Trilar, so dela potekala brez večjih posebnosti, še največje težave je povzročala dostopnost terena in iskanje novega vira. Pri tem se je vsem sodelujočim zahvalil in poudaril pomembnost zaključenega projekta, ki se je, po njegovih besedah, reševal predolgo.

V sredo, 15. novembra, so na dogodku na sv. Joštu, domačini po dolgem času nazdravili z domačo Joštar`co. S tem so s predstavniki krajevne skupnosti in z županom Boštjanom Trilarjem ter Markom Kocjančičem, direktorjem Komunale Kranj, nov vodni vir simbolično predali v uporabo in upravljanje.

Pa na zdravje!