Po avtocesti vozil v napačno smer

Gorenjski policisti so včeraj prejeli šest prijav prometnih nesreč, ena oseba je bila poškodovana. Na Bledu je padla kolesarka in se po podatkih policije lažje poškodovala. Obravnavali pa so tri primere nevarnih voznikov, ki so zaradi svojih dejanj ogrožali lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Obravnavali so dva vinjena voznika. Pri
enem so ugotovili 0,75 mg/l alkohola, pri drugem pa celo 1,02 mg/l alkohola. Voznika z višjo stopnjo alkohola so pridržali.

Se večjo nevarnost pa je predstavljal voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v napačno smer po avtocesti od Hrušice proti Radovljici. Policisti so vozilo izsledili, voznika pa obravnavali. Ugotovili so, da gre za tujca, ki je v vozilu po daljši vožnji spal na počivališču na Hrušici, potem pa neorientiran tam zapeljal v napačno smer in se odpeljal proti Radovljici. Ustavljen je bil v Mostah. Za vožnjo je uporabljal prehitevalni pas. Do nesreče zaradi zelo nevarne napake z njegove strani ni prišlo. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.
Ob tem dogodku policisti opozarjajo, da naj vozniki na avtocesti za vožnjo uporabljajo desni pas in naj bodo med vožnjo zbrani. Voznik, ki zaradi napake pelje v napačno smer, običajno vozi po prehitevalnem pasu. Ker so hitrosti velike, je lahko usodno vsako trčenje.