Pismo bralca: Kandidat, ki prehiteva po levi in desni

V uredništvo smo prejeli pismo bralca, ki ga objavljamo v celoti.

“Do uradnega začetka predvolilnega boja za županska mesta, imamo Kranjčani že približno sliko, med katerimi kandidati bodo na lokalnih volitvah izbirali. Pojavljajo se znana in manj znana imena, se pa tudi tokrat v medijih že objavljajo dvomljivi posli, povezani z nekaterimi kandidati.

Za kranjsko občino velja, da nima sreče z župani. V medijih lahko preberemo, da je bil upokojenec Iztok Purič, sicer kandidat, ki ga podpirajo Alenka Bratušek, Boštjan Trilar in Igor Velov, kazensko ovaden in odstranjen s funkcije direktorja zavoda Brdo, zaradi nakupa pregrešno drage preproge z javnim denarjem. Za preprogo so namreč odšteli 150 tisoč evrov. Podpise za vložitev kandidature še vedno zbirajo, kot lahko večkrat na dan slišimo na lokalnem radiu.
Podobno smo lahko v medijih prebrali tudi o kandidatu Matjažu Rakovcu, ki je bil odstavljen z mesta predsednika uprave zavarovalnice Triglav, očitali pa so mu še druge nepravilnosti, povezane z nakupom mobilnih telefonov goljufije pri nabavljanju mobilnih telefonov in cenovno ugodnih letalskih vozovnic za lastno družino. Rakovec je sicer kandidat stranke SD.

Bistvo mojega pisanja pa nista zgoraj omenjena kandidata, temveč kandidat, ki je podpise zbral v rekordnem času – neodvisni kandidat za župana Zoran Stevanović, ki nastopa s svojo listo “Zoran Za Kranj” in je svojo kandidaturo napovedal v začetku septembra. Kranjski mestni svetnik, ki ga je celotna Slovenija spoznala preko video posnetkov na spletu, preko katerih je javnost seznanjal z dogajanjem v mestnem svetu. Javno ga je podprl celo smučarski šampion Robert Kranjec, ki nastopa tudi na listi “Zoran Za Kranj”. Odziv terena v tem momentu zagotavlja Zoranu mesto v drugem krogu. Ljudje Zoranu priznavajo predvsem to, da je seznanjal javnost z dogajanjem v mestnem svetu, da se je boril proti korupciji in pomagal socialno ogroženim. V zadnjih dneh smo lahko zasledili, da je na Teku za Kranj, pomagal gibalno oviranemu junaku na vozičku, da je prebrodil dolžino 10 km, kar je izredno lepa gesta in veliko pove o njem ter o njegovem čutu za soljudi.”

  • Pismo in objava ne predstavljata stališča urednišva.