Pijana mama ogrozila življenja svojih treh otrok

Slika: PU Kranj

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali voznico, ki je zaradi močnega vpliva alkohola (rezultat preizkusa alkoholiziranosti 0,91 mg/l) in posledično nepravilne strani
vožnje s ceste zapeljala v približno pol metrski potok in se z osebnim avtomobilom prevrnila na streho. Pri prevrnitvi vozila so na njem počila stekla, skoznje pa je začela vdirati tudi voda. V vozilu so bili še trije otroci.  Eden od otrok se je rešil iz vozila in stekel po pomoč do bližnje stanovanjske hiše. Dveh domačina sta potem iz vozila rešila ostale tri ujete. Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka ter hitre pomoči dveh domačinov, bi se dogodek zagotovo odvil drugače. Letošnji števec mrtvih na Gorenjskem pa bi samo s to nesrečo lahko poskočil iz 11 na 15 mrtvih v prometu. Ob prevrnitvi je na srečo nastala samo materialna  škoda. Voznico policisti obravnavajo zaradi suma  storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, z dogodkom pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.

Nevarno  nezanesljivo  vožnjo  pa  so že popoldan obravnavali tudi kranjski policisti. Reagirali so na prijavo občana, ki je njegovo sumljivo vožnjo zaznal. Voznika so policisti ustavili, obravnavajo pa ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,56  mg/l) in nepravilne strani vožnje. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Iz prometa je bil izločen.

Policist Policijske uprave Kranj ob teh dogodkih opozarjajo, da je alkohol droga, ki povzroča veliko fizično in psihično odvisnost in ni primera, ko bi se nekdo pod vplivom alkohola iz ene do druge točke pripeljal varno. Tukaj ni dileme. Je samo zmotno prepričanje »pijanca«, da je to možno. Tak človek nevarnosti seveda ne bo zaznal, niti je sam ne more, ker se je ne zaveda, jo pa občutijo in opazijo tisti, ki se z njim na kakršen koli način srečajo. Zato policisti pozivajo, da vozite z ničelno stopnjo alkohola in ne ogrožajte življenj.