Pijan “usmerjal” promet

Policisti so v zadnjih dveh dneh pridržali tri kršitelje javnega reda. V dveh primerih zaradi prekrškov na javnem kraju in v enem primeru zaradi kršitve v zasebnem prostoru. V Škofji Loki je kršitelj pijan »usmerjal« promet ter vpil na občane in jih žalil. V drugem primeru, ravno tako v Škofji Loki, je bil kršitelj žaljiv, ker zaradi vpliva alkohola v gostinskem lokalu ni bil postrežen s še eno »dozo« alkohola. Jeseniški policisti pa so pridržali moškega, ki je javni red in mir kršil v stanovanju.

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh prejeli štirinajst obvestil o prometnih nesrečah, ena oseba je bila poškodovana. V okolici Kranja je voznik pri zavijanju spregledal kolesarko, ki pa je za vožnjo glede na zbrana obvestila uporabljala pločnik. Postopek poteka proti obema. Obravnavali so tudi tri poškodbe pri padcih. V Kranjski Gori je moški padel z lestve, v drugem primeru pa je starejša občanka padla na pločniku, prav tako v Kranjski Gori. Še en primer padca so obravnavali jeseniški policisti. Občanka je na območju Žirovnice padla preko podpornega zidu in se lažje poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali različna kazniva dejanja. V Retečah so policisti obravnavali tatvino žlebov. Na Jeprci sta bila odtujena akumulatorja. V Hrastjah je naznani storilec občanu poškodoval steklo in žaluzije. V Voklem je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, v Kranjski Gori v turistični objekt, na območju Tržiča pa v gostinski obrat.