Petkov šport

vir:pixabay

Hokej

V ledeni dvorani na Bledu se je včeraj začelo tekmovanje v Poletni ligi Bled 2019, na katerem v skupini A nastopajo hokejisti združena ekipa Slovenije, HK SŽ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenice, v skupini B pa HC Grenoble (Francija), VS Villach (Avstrija) in SAPA Fehervar AV 19 (Madžarska).

V včerajšnji prvi tekmi so hokejisti HC Grenoble s kar 8:0 (2:0, 4:0, 2:0) premagali hokejiste VS Villach, v drugi tekmi med hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in združena ekipa Slovenije pa je bilo bolj napeto. Tekma se je po rednem delu končale neodločeno 1:1, ko sta za združeno ekipo Slovenije zadela Aljaž Ogrizek v 3. minuti in Žiga Urukalo za HDD SIJ Acroni Jesenice v 27. minuti. V podaljšku zadetkov ni bilo in o zmagovalcu so odločali kazenski streli, kjer pa je zmago Jeseničanom prinesel Gašper Glavič.

Danes se bo poletna hokejska liga Bled 2019 nadaljevala z igranjem tekem 2.kroga. Ob 16.30 se bo začela tekma med hokejisti VS Villach – SAPA Fehervar AV 19, ob 20-tih pa se bo začela še tekma med hokejisti združena ekipa Slovenije in HK SŽ Olimpija.

Turnir se bo nato odigral še v soboto in nedeljo. V soboto se bo tekma HC Grenoble – SAPA Fehervar AV 19 začela ob 16.30, tekma HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija pa ob 20-tih. V nedeljo se bo tekma za tretje mesto začela ob 16.30, za prvo pa ob 20-tih

Nogomet

Konec tedna bodo nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tekme 7. kroga. Dve tekmi bodo nogometaši odigrali jutri. Ob 18-tih se bo začela tekma v Domžalah med nogometaši Domžal in Aluminija, ob 20.15 pa še v Ljubljani med nogometaši Olimpije in Mure. V nedeljo so na sporedu še tri tekme. Ob 16-tih jo bodo v Kranju v športnem centru Kranja začeli nogometaši Triglava in Celja, ob 18-tih se bo v Velenju začela tekma med nogometaši Rudarja in CherryBox24 Tabor Sežana, ob 20.15 pa v Mariboru še tekma med nogometaši Maribora in Brava.

Konec tedna bodo nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi odigrali tekme 5.kroga. Sedem tekem bodo odigrali jutri in nato eno še v nedeljo. Nogometaši Kalcer Radomlje in Roltek Dob tokrat gostujejo, tekmo pa bosta ekipi odigrali jutri s pričetkom ob 17-tih. Nogometaši Kalcer Radomlje gostujejo pri nogometaših Fužinar Vzajemci v Ravnah na Koroškem, nogometaši Roltek Dob pa pri lanskoletnem prvoligašu Gorici.

Nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi zahod, v kateri nastopajo štirje klubi z Gorenjske, pa bodo konec tedna odigrali tekme 2.kroga. Šest tekem bodo s pričetkom ob 17.30 odigrali jutri. Srečali se bodo Brinje Grosuplje, Sava Kranj in Bled Hirter – Žiri, v nedeljo ob 17.30 pa se bo začela še tekma Farma Vipava – Tinex Šenčur.