Petkov šport

Nogomet

Nogometaši kranjskega Triglava so v svoje vrste privabili Filipa Jankovića, ki izhaja iz čudovite generacije letnika 1995 beograjske Crvene zvezde. V svoji karieri je dokaj zgodaj zapustil svoj matični klub in igral za italijansko Parmo in Catanijo, za španski klub Exstramaduro in Cordobo. Slovenci ga poznajo kot igralca Kalcer Radomlje in Domžale.

Konec tedna bodo nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tekme 6. kroga. Dve tekmi bodo odigrali v soboto in nato še tri v nedeljo.

V soboto bodo nogometaši Kranjskega Triglava gostovali v Sežani in tekmo z nogometaši CherryBox 24 Tabor Sežana začeli ob 17-tih. Ob 20.10 se bo začela še tekma v Celju med nogometaši Celja in Maribora.

Nedeljski spored se bo začel ob 16-tih v Šiški, kjer pri nogometaših Bravo gostujejo nogometaši Domžal. Ob 18-tih se bo začela tekma med nogometaši Mure in Rudarja, ob 20.15 pa še med nogometaši Aluminija in Olimpije.

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi pa bodo konec tedna odigrali tekme 4.kroga. Sedem tekem, ki ji bodo nogometaši odigrali v soboto, se bo začelo ob 17.00 uri. Tako nogometaši Kalcer Radomlje kot nogometaši Roltek Dob bodo tokrat v vlogi gostitelja. Kalcer Radomlje bo gostil nogometaše Beltinci Klima Tratnjek, nogometaši Roltek Bob pa bodo gostili nogometaše Brda.

S tekmovanjem konec tedna začenjajo še nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi zahod. V soboto bodo odigrali sedem tekem. Ob 17.30 uri se bodo začele tekme Bled Hirter – Brinje Grosuplje, Žiri – Arne Tabor 69 in Svoboda Ljubljana – Sava Kranj, ob 19.00 uri pa še Tinex Šenčur – TKK Tolmin.

Balinanje

Balinarji Milj bodo v soboto pripravili že šestnajsti Andrejev memorial v spomin za premlado umrlim Andrejem Lapanjo, ki je bil ustanovni član tega balinarskega kluba, z bogato zgodovino. Na turnirju bo sodelovalo 32 trojk, ki prihajajo iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Italije. Srbije in Slovenije. Sam turnir, ki bo v predtekmovanjih potekal tudi na sosednjih baliniščih, se bo začel ob 8.30 uri.