Petkov šport

Nogomet

Nogometaši kranjskega Triglava so okrepili zadnjo vrsto. Priključil se jim je 21-letni srbski branilec Uroš Sekulić, ki se je v gorenjsko prestolnico preselil iz Borca iz Čačka. 190 cm visoki branilec lahko igra tudi na mestu zadnjega veznega igralca, za seboj pa ima že 50 tekem v najmočnejši ligi Srbije.

S tekmo Bravo – Aluminij se bo danes začelo z igranje tekem 5. kroga v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. Tekma na štadionu v Šiški se bo začela ob 17.30.

Nogometaši bodo dve tekmi odigrali jutri. Ob 17.30 jo bodo na nogometnem igrišču v športnem centru Kranja začeli nogometaši Triglava in Mure iz Murske Sobote, ob 20.15 pa še v Mariboru nogometaši aktualnega prvaka Maribor in novinci v ligi CherryBox 24 Tabor Sežana.

V nedeljo sta na sporedu še dve tekmi. Ob 18-tih jo bodo na nogometnem igrišču ob Kamniški Bistrici v Domžalah začeli nogometaši Domžal in Celja, ob 20.10 pa v Velenju še nogometaši Rudarja in Olimpije.

Sedem tekem 3. kroga pa bodo v soboto odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Nogometaši Kalcer Radomlje in Roltek Dob tokrat gostujejo in bodo tekmi začeli igrati ob 17.30. Nogometaši Kalcer Radomlje gostujejo pri nogometaših Rogaške, Roltek Doba pa pri nogometaši novomeške Krke.

Balinanje

Balinarji Čirče VAN DEN letos praznujejo 40 let delovanja. V spomin začetka balinanja v Čirčah bodo jutri pripravili turnir trojk, na katerem bodo nastopile trojke iz 24 balinarskih društev Slovenije. Turnir na balinišču v Čirčah se bo začel ob 8.30.

Vaterpolo

Vaterpolisti kranjskega Triglava bodo v prihajajoči tekmovalni sezoni 2019 – 2020 igrali v Regionalni A 2 vaterpolski ligi, v kateri nastopajo tri moštva iz Srbije – VK Vojvodina iz Novega Sada, VK Zemun iz Zemuna in NaiS iz Niša, šest klubov iz Hrvaške – POŠK iz Splita, VK Solaris iz Šibenika, VK Primorje iz Reke, VK Zadar iz Zadra, VK Medveščak iz Zagreba in VK Galeb iz Makarske, ter eden iz Črnegore – VK Cataro iz Kotorja. Tekme prvega kroga bodo vaterpolisti odigrali 21. septembra.

Hokej

Znano je, da se bo tekmovanje v Internacionalni hokejski ligi sezone 2019 – 2020, v kateri nastopajo hokejisti kranjskega Triglava, začelo z igranjem tekem 1.kroga, 14.septembra.

Poleg hokejistov Triglava bodo v prvenstvu sodelovali še hokejisti SKHL Crvena zvezda iz Beograda, KHL Medvešćak iz Zagreba, HK Slavija iz Ljubljane, HK TRUE Celje iz Celja, KHL Mladost iz Zagreba, HK Vojvodina iz Novega Sada in HD Hidria Jesenice iz Jesenic. V 1. krogu 14.septembra bodo po razporedu hokejisti HK Triglava gostovali v Novem Sadu, hokejisti HD Hidria Jesenice pa v Beogradu.