Petkov šport

Nogomet

Včeraj so nogometaši kranjskega Triglava v Mariboru odigrali svojo osmo pripravljalno tekmo. Tekma z nogometaši FC AI Ittifak iz Savdske Arabije se je končala z zmago Kranjčanov s 6:2, med strelce pa se je trikrat vpisal Tom Žurga, dvakrat Luka Majcen in enkrat še Marko Gajič.

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo konec tedna odigrali tekme 4.kroga. Že danes ob 19-tih jo bodo v Celju na nogometnem igrišču štadiona Z dežele začeli nogometaši Celja in Brava.

Jutri sta na sporedu dve tekmi. Ob 18-tih se bo začela tekma v Kidričevem med nogometaši Aluminija in Rudarja iz Velenja, ob 20.10 pa še v Murski Soboti med nogometaši Mure in Maribora.

V nedeljo bodo nogometaši odigrali še preostali dve tekmi. Ob 17.30 se bo začela tekma v Sežani med nogometaši CherryBoxa 24 Tabor Sežana in Domžalami, ob 20.15 pa še v ljubljanskih Stožiceh med nogometaši Olimpije in kranjskega Triglava.

Tekme 2. kroga pa bodo v soboto in nedeljo odigrali tudi nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Tako nogometaši Kalcer Radomlje kot Roltek Doba bodo tekmi v soboto odigrali na domačem igrišču s pričetkom ob 17.30. Nogometaši Kalcer Radomlje bodo gostili nogometaše Brežice Terme Čatež, nogometaši Roltek Dob pa nogometaše Jadran Dekani.

Hokej

Hokejisti Triglava so v ponedeljek začeli s pripravami na prihajajočo tekmovalno sezono 2019 – 2020, ki se bo za hokejiste začela v prvi polovici meseca septembra. Za nekatere tudi že prej, saj bo na avgustovskem turnirju na Bledu igrala tudi reprezentanca hokejistov Internacionalne hokejske ligi, katere selektor je trener Triglava Gorazd Drinovec. Klub sta sicer zapustila Nace Vilfan in Sebastjan Grošelj, ki bosta v letošnji sezoni igrala za hokejiste HK ECE Celje.

Jože Marinček