Petkov šport

Vaterpolo

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15.leta starosti bo danes na letošnjem evropskem prvenstvu v bolgarskem Burgasu odigrala finalno tekmo za končno 11. mesto. Nasprotniki našim mladim vaterpolistom bodo vrstniki Turčije, ki so včeraj v polfinalu morali priznati premoč Slovaške, ki je bila boljša s 13:10. To zadnji tekmo na letošnjem evropskem prvenstvu bodo naši proti Turčiji začeli ob 13-tih.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo konec tedna odigrali štiri tekme 3. kroga, tekma NK Domžale – NK Mura pa se bo odigrala 12. septembra.

Že danes ob 19-tih se bo začela tekma v Celju na nogometnem igrišču štadiona Z dežele med nogometaši NK Celje in NK Aluminij. Jutri se bodo prvič v novi tekmovalni sezoni domačemu občinstvu predstavili nogometaši NK Triglava, ki bodo tekmo z nogometaši NK Rudarja iz Velenja, na nogometnem igrišču v športnem centru Kranja začeli ob 17.30.

V nedeljo sta na sporedu še dve tekmi. Ob 17.30 se bo začela tekma v Ljubljani med novincema v ligi NK Bravo in NK CherryBox 24 Tabor Sežana, ob 20.30 pa se bo v Mariboru začela še derbi tekma med nogometaši NK Maribor in NK Olimpija.

Konec tedna pa s tekmovanjem v tekmovalni sezoni 2019 – 2020 začenjajo nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. V prvem krogu bodo nogometaši Kalcer Radomlje in Roltek Dob gostovali, obe tekmi pa se bosta odigrali v soboto. Nogometaši Kalcer Radomlje bodo gostovali pri nogometaših lanskega prvoligaša Krško, nogometaši Roltek Dob pa odhajajo na gostovanje v Ravne na Koroškem, k nogometašem Fužinar Vzajemci. Obe tekmi se bosta začeli ob 17.30.

Jože Marinček