Petkov šport

Balinanje

Balinarji v 2.državni balinarski ligi vzhod bodo danes s pričetkom ob 18-tih odigrali tekme 2.kroga. Pomerili se bodo: Jesenice – Zarja, Mengeš Rakoll – Trata mladi, Tržič AC Žepič – Rogaška Crystal, Rogovila – Bistrica pri Tržiču in Sodražica – Budničar.

Jutri dopoldan bodo članice, s pričetkom ob 10-tih, odigrale tekme 3.kroga v prvi državni ženski balinarski ligi. Srečali se bodo: Deskle – Šiška, Bistrica pri Tržiču – Kolektor Idrija in Pivka ORO MET – Agrochem Hrast. Balinarke Milj in Krim Ljubljana bodo tekmo odigrale v nedeljo.

Popoldan ob 16-tih pa bodo tekme 2.kroga začeli balinarji v prvi državni balinarski ligi. Medsebojno se bodo pomerili: Čirče VAN DEN – Logatec, Jadran Izola – Planina Kranj, Gradna GIG Obrov – Cesta, Center Kranj – Orlek ORO MET Pivka in Valenje Premogovnik – Sloga,

Hokej

Včerajšnja tekma četrtfinala hokejskega Pokala Slovenije med hokejisti HK SŽ Olimpije in HD Hidria Jesenice se je končala z rezultatom 6:0 (2:0, 2:0, 2:0). Danes se bosta v dvorani z ledom Zlato polje odigrali še obe tekmi polfinala. Prvo jo bodo ob 17.30 začeli hokejisti HK Slavija Junior in HDD SIJ Acroni Jesenice, ob 20.30 pa še hokejisti HK SŽ Olimpija in HK Triglava.

Nogomet

Zaradi nastopa nogometne reprezentance proti reprezentanci Poljske in Izraela, nogometaši v prvi slovenski ligi Telekom v prihajajočem vikendu tekem nimajo, kar pa ne pomeni, da bodo počivali. Kranjski Triglav se je okrepil z Goranom Brkićem, ki v Kranj prihaja kot posojeni igralec NK Olimpija Ljubljana in bo za bordo-bele nastopal do konca aktualne sezone. 28-letnik prihaja iz srbskega Pančeva, v svoji karieri je med drugim nastopal za OFK Beograd, Metalac in Zemun, poleti leta 2017 pa je odšel v Ljubljano k Olimpiji. NK Triglav Kranj je ob zaključku prestopnega roka poskrbel za odmevno okrepitev. V vrste bordo-belih se seli Milan Milanović, 28-letni in 190 centimetrov visoki branilec, ki je v karieri že nosil drese eminentnih klubov. Zrasel je v Crveni zvezdi, za tem pa igral pri moskovskem Lokomotivu, Palermu in Ascoliju.

Bodo pa bolj aktivni nogometaši v drugi, tretji in gorenjski ligi. Tako bodo nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi odigrali tekme 7.kroga. Oba Gorenjska predstavnika nogometaši vodilnega Kalcer Radomlje Rotek, Doba bosta tokrat gostovala in tekmi odigrala v soboto, s pričetkom ob 16.30. Nogometaši vodilnega Kalcer Radomlje bodo gostovali pri nogometaših Jadrana Dejani, nogometaši Roltek Doba pa pri nogometaših Brežice Terme Čatež.

V 3.slovenski ligi zahod pa bodo nogometaši konec tedna odigrali tekme 4.kroga. Vsi Gorenjci v ligi bodo tekme odigrali v soboto, s pričetkom ob 17-tih, pomerili pa se bodo Bled Hirter – Primorje, Žiri – Adria, Arne Tabor 69 – Tinex Šenčur in TKK Tolmin – Sava Kranj.

Nogometaši v 3. članski gorenjski nogometni ligi pa bodo v soboto odigrali tekme 2. kroga. Vseh šest tekem bodo nogometaši začeli ob 17-tih, pomerili pa se bodo: Škofa Loka – Bohinj, Polet – Zarica Kranj, Niko Železniki – Britof, Bitnje dobrozasenci,si – Šobec Lesce, Velesovo – Visoko in Kranjska gore – SIJ Acroni Jesenice.