Pešec poškodoval sovoznika

Tudi včeraj so gorenjski policisti imeli polne roke dela. Pri vodovodnem stolpu v Kranju je pešec včeraj nenadoma stopil na vozišče. Ker mu je voznica potrobila, da bi se umaknil, je pristopil do sovoznikovih vrat in lažje poškodoval moškega v osebnem avtomobilu. Po dejanju je pobegnil. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve lahkih telesnih poškodb in vodijo postopek.
Na parkirišču trgovskega centra na Primskovem je mlajša ženska včeraj zbirala prostovoljne  prispevke in s kraja stekla, ko jo je občanka vprašala za dovoljenje. Policisti svetujejo, da preveritev, komu izročate prispevke. Pobiralci prostovoljnih prispevkov se morajo izkazati z overjenim dovoljenjem upravne  enote, žigosano nabiralno polo in dokumentom. Kdor ima stvari urejene, vam jih bo pokazal, sicer pa sum kršitve lahko prijavite na interventno številko 113.

 

Tri prometne nesreče

Gorenjski  policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Kranju je kolesar zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in vožnje »brez rok« padel po tleh. V Britofu je bil kolesar v nesreči  udeležen zaradi visoke stopnje alkohola (0,91 mg/l). V Poljanski  dolini  pa je voznik na lokalni cesti zapeljal z vozišča in se z vozilom prevračal. Postopek  še  poteka. Po prvih podatkih so udeleženci lažje poškodovani. Iz Policijske uprave Kranj pozivajo k previdnosti in upoštevanju prometnih pravil.

Nadzor  nad  tovornimi  vozili

Gorenjski  policisti  so  včeraj poostreno kontrolirali tovorna vozila. V 40 kontrolah so opravili tudi 15 tehtanj. Pri enajstih tovornih vozilih so bile ugotovljene kršitve. Gre za prekoračitev hitrosti  vožnje, prekoračeno težo in dimenzij, nepravilno naložen tovor, kršitev časa trajanja vožnje in obvezno opremo.