Park Jojo v Kranju tudi uradno odprt

V Kranju so na dan slovenskega športa v uporabo uradno predali obnovljeno športno in otroško igrišče v Parku Jojo, poimenovanem po vzdevku donatorja obnove, uspešnega nogometaša Josipa Iličića. Ko mu bodo delovne obveznosti dopuščale, da se vrne v Slovenijo, in ko bo epidemiološka situacija to omogočala, bo sledila tudi uradna otvoritev s pestrim dogajanjem.

Park Jojo se nahaja na zelenici med večstanovanjskimi stavbami na območju Krajevne skupnosti Bratov Smuk na Planini 2, za njegovo obnovo pa je Josip Iličić z Mestno občino Kranj (MOK) sklenil donatorsko pogodbo v višini 30 tisoč evrov. Projekt so začeli uresničevati sredi julija, dela so se malenkost zavlekla zaradi slabega vremena, zdaj, po ureditvi okolice, pa je nared za igro in šport. Otroško igrišče ima zdaj dve novi igrali z varovalno podlago, košarkarsko igrišče pa je prekrito s kakovostno umetno maso, ima novi konstrukciji košev ter dva gola za rokomet.

V Parku Jojo je tudi nekaj novih lesenih klopi, prepleskali so bližnje zaklonišče in garažo, z ene od sten na igrišču bo otroke in mladino spodbujala poslikava z motivom Jojota, kakršen je vzdevek tega slovenskega nogometnega reprezentanta in člana italijanskega prvoligaša Atalanta B. C..

Še več motivacije za šport
»Z obnovo športnega in otroškega igrišča v naši krajevni skupnosti Josip Iličić dokazuje, da ni nikoli pozabil na pripadnost našemu mestu in njegovi soseski, kjer se je naučil prvih nogometnih trikov. Jojotu se za to potezo iskreno zahvaljujemo. S tem je morda omogočil vzpon novih športnih talentov in poskrbel, da bodo naši otroci zdaj še bolj motivirani aktivno preživljati prosti čas na zraku in s športom, namesto za zasloni. Poleg novega športnega igrišča je Jojo omogočil tudi postavitev novih igral za najmlajše otroke, kar je pomembna pridobitev za našo sosesko, ki tako postaja družinam vse bolj prijazna soseska. Otroci so ga že prve dni po odstranitvi zaščitnih ograj oblegali in želim si, da bi ga ohranjali v dobrem stanju ter uporabljali s ponosom in spoštovanjem do svojega športnega vzornika,« je ob uradni predaji povedala predsednica KS Bratov Smuk Manja Zorko0

Uradna otvoritev še sledi
Ker je Josip Iličić zaradi delovnih obveznosti odsoten, je igrišči v uporabo predal njegov brat, Igor Iličić. Ta je sicer ob strokovni pomoči MOK ves čas aktivno skrbel, da so dela tekoče potekala. V imenu MOK, ki je lastnica omenjenih površin in bo tudi skrbela za upravljanje in vzdrževanje Parka Jojo, sta uspešno zaključeni projekt pozdravila župan in podžupan MOK, Matjaž Rakovec in Janez Černe. »Lahko zgolj pritrdim predsednici Krajevne skupnosti. Velika hvala kranjskemu nogometašu, ker podpira tisto, kar je najbolj pomembno: zdravo odraščanje na svežem zraku, v gibanju in v družbi vrstnikov. To je promocija športa na najboljši način in v najbolj ključnem obdobju: kdor vzljubi šport v otroštvu, običajno goji zdrav življenjski slog tudi pozneje,« je povedal župan MOK Matjaž Rakovec.