Odrinil prodajalko in ukradel denar

S področja kriminalitete so včeraj policisti Policijske uprave Kranj obravnavali drzno tatvino. Zgodila se je v prodajalni na Maistrovem trgu v Kranju. Ko je prodajalka odprla blagajno, je storilec iz nje odtujil denar, jo odrinil in pobegnil. Na srečo se prodajalka pri tem ni poškodovala. Storilec je star okoli 45 let in visok okoli 160 cm. Nosil je belo kapo s
šiltom, oblečen pa je bil v rdečo majico in bele hlače.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tudi sedem prometnih nesreč, v treh so bili udeleženci poškodovani. V Železnikih je bila v nesreči udeležena kolesarka pod vplivom alkohola, v Bohinju pa je kolesar trčil s traktorjem. Na cesti Kranj – Jeprca sta trčila še dva osebna avtomobila.

Tudi gorski reševalci včeraj niso počivali. Na Prisojniku se je poškodovala pohodnica, ki je zdrsnila na klinih in padla po melišču. Po podatkih policije je lažje oškodovana. Rešil jo je helikopter Slovenske vojske z ekipo za reševanje v gorah, ki je posredovala tudi na pobočju Krasjega vrha, kjer si je planinec poškodoval nogo. V obeh primerih sta bila udeleženca tujca.