Odprtje Bralnice na vrtu Sokolskega doma Škofja Loka

Slika: Sokolski dom ŠL

Danes, 27. junija ob 18.00 vabljeni na Cankarjev trg na odprtje Bralnice!

Bralnica si zasluži udaren začetek. Tako bodo v Škofji Loki gostili mlade glasbenice iz Avstralije, ki se bodo v različnih sekcijah (simfonični orkester, jazz orkester, zbor) predstavile škofjeloškemu občinstvu.

Vrt Sokolskega doma bo od 27. 6. 2017 do 29. 8. 2017 postal prava bralnica na prostem!

Če radi berete knjige oz. listate revije v prijetnem, mirnem okolju, potem pridite v Škofjo Loko, natančneje na vrt Sokolskega doma, ki je prava zelena oaza sredi mesta. Za vas so skupaj s Knjižnico Ivana Tavčarja pripravili kakovostno gradivo, ki vas lahko s pomočjo vaše domišljije v objemu zelenega udobja ponese, kamor mu boste dopustili.
Tudi letos bodo v sodelovanju s škofjeloškimi organizacijami pripravili pester in zanimiv dodaten program. V primeru dežja bo le-ta izveden v mali dvorani Sokolskega doma Škofja Loka.

Program:

Bralnica 2017 bo odprta od torka do nedelje, od 17ih do 20ih. V primeru dežja pa odpade.

Zaključek Bralnice 2017 | Koncert skupine The Problems

Na dvorišču Bar-a Freising

V primeru dežja bo dogodek potekal v Sokolskem domu Škofja Loka.

Bralnica 2017 se bo začela in končala z glasbo. Tokrat bodo gostili skupino The Problems pod vodstvom nesporno enega najboljših bobnarjev, mednarodno priznanega in spoštovanega Krunoslava Levačića, ki igra tako lastne skladbe kot priredbe poznanih tujih pesmi iz zakladnice vseh žanrov (barok, renesansa, rock, funk, folk, jazz …). Brez komercialnih ambicij lahko svojo bogato godbo gradi na komunikaciji ter interakciji med glasbeniki in občinstvom, prežeto z veseljem do igranja. Pri tem si The Problems ne postavljajo nikakršnih omejitev, prepuščajo se trenutku, ki lahko zapelje v kakršnokoli glasbeno pokrajino. Ni naključje, da v svojem nastopu občinstvo v enem trenutku uživa v divji spontani jazz improvizaciji, že v naslednjem pa posluša edinstveno priredbo skladb npr. The Beatles, Jamesa Browna ali pa Stevie Wonderja. Vabljeni na glasbeno potovanje z The Problems, ki to v resnici niso!

Luka Žužić-trombon
Mario Bočić-tenorski saksofon
Iar Roban Križić-kontrabas
Kruno Levačić-bobni

Vstop je prost!

Vabljeni!

Vir: Sokolski dom