Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnmjih štiriindvajsetih urah prejel več prijav s področja kriminalitete, javnega reda in miru ter 7 prometnih nesreč.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvinoakumulatorja iz štirikolesnika v Kranju. Obravnavali so tudi povzročitev lahke telesne poškodbe, ki se je prav tako zgodila v Kranju. Do vloma v poslovni prostor, iz katerega so bile odnešene motorne žage, pa je prišlo v Šenčurju.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat in sicer trikrat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih.

Prometna varnost
– 7 prometnih nesreč z materialno škodo od tega dve povoženi divjadi.

Gorenjski policisti so 18. 7. 2023 med 07.30 in 12.30 uro izvedli poostren nadzor nad tovornimi vozili in prekoračitvami hitrosti. V nadzoru je bilo ustavljenih 43 vozil. Ugotovljeno je bilo 13 kršitev prometnih pravil, za katere je bilo izdano 9 PLN, izrečeno eno opozorilo, napisan bo en obdolžiln predlog ter začeta dva prekrškovna postopka za pravne osebe.

Opravljenih je bilo tudi 42 preizkusov alkoholiziranosti od katerih najbolj izstopa rezultat voznika tovornega vozila, ki je napihal 1,63 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Dogodki:

  • Padec planinke pri sestopu z male Osojnice. Pri padcu se je poškodovala. Prvo pomoč ji je nudila ekipa nujne medicinske pomoči z Bleda. Po oskrbi so jo odpustili v domačo oskrbo.
  • Padec odkrušenega kamna na plezališču na Bledu.  Kamen je padel na plezalca in ga poškodoval. V zdravstveno ustanovo ga je odpeljala soplezalka. Tuja krivda je izključena.
  • Izčrpanost planinca na Doliču. Na kraj so odšli pripadniki GRS Bohinj, ki so mu nudili pomoč in ga prenesli do koče.

 

Spletno uredništvo