Obudili bodo tek na Lubnik

Slika: Pixabay.com

Organizatorji Teka štirih mostov in Vzpona na Lubnik so se skupaj s Planinskim društvom Škofja Loka in Športno zvezo Škofja Loka odločili obuditi in posodobiti gorski tek, da bo bolj v skladu s sodobnimi trendi »trail« preizkušenj. Tako bodo v soboto, 8. oktobra ob 10. uri organizirali gorski tek za vse, ki se radi gibljete v naravi in radi tečete navkreber, tako rekreativno kot tudi malo bolj zares. Organizatorji so prepričani, da bo v pestri ponudbi dogodkov vsak našen nekaj zase.

Gorsko-tekaška tradicija v Škofji Loki sega v sedemdeseta leta, ko je mladinski odsek Planinskega društva Škofja Loka prvič organiziral tek na Lubnik. Kasneje je tek na Lubnik postal tudi del državnega prvenstva v gorskih tekih, nato pa je v devetdesetih letih ta preizkus vzdržljivosti poniknil.

Letos so teku do koče na Lubniku dodali tudi spust, vmes pa še kakšen manjši hribček, ki bo tekaško preizkušnjo še začinil. Tako bo tek dolg skoraj 14 km, premagati pa bo treba skupno 859 višinskih metrov. Med vsemi, ki se bodo prijavili na krožno preizkušnjo, bodo iskali tudi udeleženca in udeleženko, ki bosta najhitreje dosegla najvišjo točko trase, se pravi kočo na Lubniku, in ju tudi posebej nagradili.

Vsi, ki se bolj navdušujete nad sprinterskimi preizkušnjami, se lahko prijavite le za juriš do koče, ki meri v dolžino 5 km in bo treba premagati skupno 700 višinskih metrov. Razglasitev najboljših na relaciji Mestni trg–Lubnik bo pri koči, ne bodo pa manjkale tudi nagrade za najboljše.