Obnovili so eno prvih učnih poti v Sloveniji

Slika: Pixabay.com

Občina Radovljica je v sodelovanju z Območno enoto Bled Zavoda za gozdove Slovenije v minulem mesecu temeljito obnovila gozdno učno pot Predtrški gozd v Radovljici. Zamenjali so večino tabel, ki označujejo rastlinske vrste, ponekod pa opravil vzdrževalna dela. Občina je za obnovo poti namenila okrog sedem tisoč evrov.

Radovljiška gozdna učna pot je dolga 3,2 kilometra in je le slab kilometer oddaljena od Radovljice. Poteka po lahko prehodnem ravninskem gozdu in je primerna tudi za najmlajše pohodnike. Odprta je bila v letu 1977 in je ena prvih učnih poti v Sloveniji. Pot nudi možnost predstavitve številnih drevesnih vrst, starih orodij, krajinskih in ekoloških vsebin ter drugih zanimivosti. Njen osnovni namen je ozaveščanje in izobraževanje javnosti in šolske mladine o vlogi in pomenu gozda, obenem pa je med domačini priljubljena za oddih in rekreacijo.

Organizirajo tudi vodene sprehode po učni poti. Prvi voden sprehod po obnovljeni učni poti, na katerega se je potrebno predhodno prijaviti, bo v torek, 15. junija 2021, ob 17. uri, zborno mesto pa bo za bencinskim servisom OMV v Radovljici.