Občina Jesenice, medobčinski inšpektorat, redarstvo in krajevne skupnosti ponovno odpirajo svoja vrata

Slika: https://sl.wikipedia.org/wiki/Jesenice#/media/Slika:Jesenice1.jpg

Občina Jesenice s ponedeljkom, 18. 5. 2020, ponovno pričenja z izvajanjem uradnih ur, a pod prilagojenimi pogoji ob upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje korona virusa.

Občanom oziroma strankam svetujejo, da za urejanje zadev, če je to možno, še naprej uporabljajo elektronsko pošto ali telefon. Če je obisk Občine Jesenice kljub vsemu potreben, se je zanj treba predhodno dogovoriti z javnim uslužbencem, h kateremu je stranka namenjena ali preko centralne telefonske številke (04) 5869 200.

Ob vstopu v upravno stavbo občine še vedno veljajo naslednji splošni preventivni ukrepi:

·        v upravno stavbo lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebam, ki kažejo znake akutne bolezni (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih …), vstop v upravno stavbo ni dovoljen.
·        pred vstopom je za vse obiskovalce obvezna uporaba zaščitne maske (obiskovalci jo morajo zagotoviti sami), v upravno stavbo je treba vstopati posamično in si ob tem razkužiti roke (razkužilo je na voljo ob vstopu v stavbo).
·        obiskovalci se morate ob vstopu zglasiti v sprejemni pisarni občine, kjer vas bo prevzel referent, s katerim boste dogovorjeni.
·        vstop v posamezne pisarne ni možen, za osebne pogovore s strankami bo v prostorih Občine Jesenice zagotovljen prostor v konferenčni sobi.Poleg Občine Jesenice bodo s ponedeljkom uradne ure ponovno vzpostavile tudi krajevne skupnosti, TIC Jesenice ter Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica.