Vodilo današnjega dne je močno:“Začnite živeti svojo pot. Spustite vse, kar ni vaše; spustite vse, kar niste vi.“. Vprašajte se, katere stvari bi počeli, da bi bili v skladu z vašo dušo in z vašimi vrednotami. Kaj bi zavrgli? Ste ljubljeni oz. spoštovani na na način, ki si ga zaslužite? Ja, danes je dan, ko se boste ukvarjali z mnogo vprašanji in morda boste celo začutili željo, da nekaj na tem področju spremenite.

Na poslovnem področju bo to še posebej izrazito. V današnjih časih, ko je redna zaposlitev že velik uspeh, vas velika večina opravlja delo, ki ni v skladu z vami, še manj pa v skladu z vašim značajem in temperamentom. Težko je v takih primerih delo opravljati z veseljem. Morda pa zaradi želje po uspehu igrate vlogo, ki je daleč od tega, kar v resnici ste. V idealnih razmerah, bi danes odkorakali k šefu, udarili z roko po mizi in mu povedali vse, kar vam leži na duši – kaj vam ni všeč, ob čem se ne počutite dobro, da ne boste več opravljali neplačanih nadur oz. vse kar je nesprejemljivo. Morda bi celo dali odpoved in poiskali novo zaposlitev, ki bi bila v skladu s tem, kar v bistvu ste. A časi niso idealni, zato ste primorani vsa ta čustva potlačiti. Pa vendar vas vprašam – je morda pa le kakšna malenkost, ki pa jo lahko storite, da boste na delo hodili z večjim veseljem in boste korak bližje temu, kar si v resnici želite?

Vsa ta potlačena čustva lahko zelo vplivajo na vaše zdravstveno stanje. Energijo vam jemljejo ljudje, ki vam niso blizu; pa vztrajanje na poti, ki ni vaša. Ko povozite glas srca in duše – to se bo poznalo na vašem zdravju. Danes si izberite eno stvar, ki jo lahko spremenite, pa četudi je to le način oz. Odnos, s katerim greste zjutraj na delo. Najdite eno svetlo točko, ki vam bo dala občutek, da ste na poti k sebi in da ste naredili nekaj zase. Pokažite si, da se imate radi!

Nekateri vse naštete frustracije poskušate nadomestiti z nepremišljenim zapravljanjem. Razumem občutek trenutnega zadovoljstva – malo tu malo tam, pa vendar je to le trenuten dober občutek, zato danes previdnost na finančnem področju ne bo odveč. Preveliko trošenje in zapravljanje lahko pripelje do tega, da vam bo kasneje financ primanjkovalo in vam bo žal. Tudi če si kupite milijon stvari, to ne bo zapolnilo vašega hrepenenja po „biti ljubljen in biti spoštovan“. Pa veste, da je od vsega najbolj pomembno, kako vi sprejemate sebe? Se imate radi? Spoštujete sebe, se cenite?

Zadnji čas je, da se začnete imeti radi, si to pokažete, pokažete sebi in svetu, da se cenite. To velja tudi za področje partnerstva. Čakati, da to namesto vas naredi partner, vam jemlje energijo. Naredite to najprej vi, zase in partner vam bo sledil. V nasprotnem primeru boste prepričani, da ste v zvezi, ki vas ne izpolnjuje in nimate nič od nje.

Spremembe se začnejo pri nas samih. In ko se začnete spreminjati, boste tudi svojim najdražjim znali pokazati, da so ljubljeni in da jih spoštujete. Jim to znate pokazati? Danes poiščite odgovore na vprašanja: kaj vam je najpomembnejše, kaj so vaše prioritete, katere so najpomembnejše osebe v vašem življenju. Ko boste imeli te odgovore, boste našli notranji mir, kar bo pozitivno vplivalo tudi na vaše odnose.

Vsi včasih potrebujemo pomoč. Pomoč prijatelja. Naj vam ne bo težko prositi zanjo. Tako boste tudi videli, kateri so vaši pravi prijatelji in vam ponudijo roko tudi, ko jo rabite oz. kateri so tam le zaradi lastne koristi. Tudi to je pomembna lekcija. Naj vas ne preplavi občutek, da vas izkoriščajo. Rajši se osredotočite na tiste dobre prijatelje.

Danes sledite svoji poti in odvrzite vse, kar ni vaše; vse kar vas ovira. Vaš pogled na svet predajte z odločnostjo in pogumom, predvsem pa ne dovolite, da vas pohodijo. Ko vam je težko, si v mislih ponavljajte:

„Jaz sem dovolj.“.

Povzetek in oblikovanje: Tjaša G. Trilar