Numerološki vpogled za 19.08.17

Zavedanje, da se življenje ne odvija, tako kot smo si ga zamislili, je zastrašujoče. Nič ni narobe, če skušamo vzeti stvari v svoje roke in na ta način imeti stvari, dogodke ali odnose pod kontrolo. Težava nastane, ko gre ta kontrola preko vseh meja. Takrat mi postanemo suženj te iste kontrole. Vse energije so usmerjeno le v eno smer in pri tem se zna zgoditi, da pozabimo uživati življenje.

Prav je, da imate cilj; prav je, da naredite načrt, kako do cilja priti. Vendar pot do cilja ni ravna črta. Na poti so ovire, ki jih lahko zaobidete in ta ovinek sprejmete kot del življenja ali pa greste kot buldožer preko te ovire in pri tem naredite škodo. Cilj lahko dosežete brez izkazovanja rušilne moči, na način, ki ne bo povzročil stresa in pritiska v vas samih in da ne boste prizadeli bližnjih. Cilj je pomemben, pomemben pa je tudi način, kako ste do njega prišli. Kadar ne delujemo v skladu s samim seboj, se pojavijo številne blokade in s tem povezane bolezni. Kdaj delujete na ta način v skladu s samim seboj? Ko umirite um in začnete poslušati svoj notranji jaz; tiste prebliske, ki jih um že naslednjo sekundo začne analizirati in spodkopavati ter iskati boljše rešitve ali načine; ko način delovanja v vas zbudi prijetne in pozitivne občutke. Postanite bolj pozorni na te prebliske in občutke in se prepustite toku življenja! To se vam bo obrestovalo pri vašem zdravju, saj vsako tako ignoriranje in pretirana kontrola, vplivata na vaše celotno telo. Bolj boste mirni in morda celo začnete uživati na tej ovinkasti poti.

Kontrola tudi na ljubezenskem področju lahko postane naporna. Vaša strast, poželenje in ljubosumje lahko povzročijo preburne odzive. Prav je, da poveste kaj si želite, vendar na miren in nežen način. Da bi dosegli svoje, vam ni potrebno biti v vlogi kontrolorja in imeti vse vajeti v svojih rokah. S tem imate le navidezno moč nad dogajanjem, ostali pa so se vam mogli podrediti. Ne delajte tega, partnerstvo naj sloni na enakopravni porazdelitvi moči. Kje pa piše, da le vi, eni in edini, obvladate prav vsa področja najbolje? Ali da je vaš način edini pravi?

Enako naj danes velja tudi v odnosih s starši in otroci. Spustite kontrolo in jim dovolite, da delajo svari po svoje in se odločajo s svojo glavo. Bodo delali napake? Seveda, a tudi napake so del življenja in se iz njih lahko ogromno naučimo npr. kako se z napakami spoprijeti in kako se na njih čustveno odzivati. Stojte jim ob strani, ker vas bodo potrebovali; razvajajte jih z nežnostjo in razumevanjem.

Pametovanje in uveljavljanje svojega načina se vam danes prav tako ne bo obrestovalo v odnosih s prijatelji. Bodite razumevajoči in sočutni. Včasih vaš prijatelj potrebuje le nekoga, ki ga bo objel in razumel, ne pa rešitve.

Na finančnem in poslovnem področju je današnji dan primeren za izboljšave že utečenih zadev, če le niso vezane na posel. Pri poslovnih zadevah pa danes velja, da z dokončnim oblikovanje poslovnega modela počakajte. Osredotočite se na posle, ki so že preverjeni in se izogibajte pravnim sporom. Uveljavljanje svoje moči in ugodnosti na kariernem področju – ne bo šlo, dobili jih boste po „buči“. Namesto tega bodite raje razumevajoči in pripravljeni na sodelovanje. Le tako boste dosegli uspeh.

Včasih je kontrola krinka za nizko samozavest, za premalo zaupanja vase. V tej vlogi si nadenete masko hladnosti, kar vas dela nedostopne. Osamljene. Strah, da boste izgubili kontrolo, vas lahko povsem ohromi, kontrolo le še stopnjujete in potem… S tem ne delate nič dobrega drugim, še manj pa sebi.

Ne morete vsega nadzorovati, spremembe so del življenja – sprejmite jih! Spusti vaš notranji jaz iz ujetništva.

Povzetek in oblikovanje: Tjaša G. Trilar – Želim vam lep dan 🙂