Numerološki vpogled za 02.09.17

Preden spregovoriš, se vprašaj, če je to, kar želiš povedati, res prijazno, potrebno in koristno za sogovornika. Če je odgovor nikalen, bo morda bolje, da tega sploh ne rečeš.“, je nasvet, ki bi se ga danes veljalo držati na vseh področjih vašega življenja.

Se kdaj vprašate, koliko priučenih pravil, ki vam pravijo, da nekaj „morate“ narediti, vam jemlje notranji mir, energijo in zadovoljstva? Pravil, ki so vam jih vcepili v glavo starši, družina, šola in družba, ki vas omejujejo prav vsak dan. Vsa ta privzgojena pravila in prepričanje, da je samo vaš način pravi, bodo danes tista, ki bodo na preizkušnji. Ustavite se, premislite in se vprašajte, če to druga oseba res rabi slišati.

Danes ne vsiljujte svoje volje in se ne spuščajte v odprte pogovore. Teža vaših besed in vaša nepopustljivost ne bosta prinesli tega, kar si želite. To še posebej velja za odnos s pomembno žensko v vaši bližini – morda mama, sestra, prijateljica… Poglejte na vajin odnos skozi oči opazovalca in si odgovorite na vprašanje, kako je vajin odnos viden s tega vidika. Odnos boste morda videli v povsem drugi luči in lažje se boste kasneje pogovorili brez jeze, brez pritiskov, predvsem pa manj agresivno. Danes je res bolje, da 3x premislite, preden kaj rečete.

To še posebej velja pri interakciji z vašimi otroci. Pustite jim delati napake, naj se iz njih učijo. Ne poskušajte jih vzgajati po svojih „šablonah“ in jim dajte možnost, da razvijajo svoj „jaz“. Pomislite, kaj ste si vi v otroštvu želeli in na tak način pristopajte do svojih otrok. Pustite jim dihati, pustite jim delati majhne napake – vse to jih bo oblikovalo v samozavestne osebe, ki vejo, da so ljubljene in da imajo vašo podporo.

Na ljubezenskem področju bo danes na preizkušnji prav to – vaše prepričanje, kaj je prav, kako bi se partner moral obnašati, kaj bi moral storiti in ko tega ne boste dobili, se boste postavili v vlogo žrtve. Občutek nemoči in neupoštevanja vas bo morda pripeljal do tega, da boste iz malenkosti naredili velik problem. Previdni bodite, kaj boste rekli in kako močno boste napadli, da bi dosegli svoje. Pazite na svoj jezik in ne delajte iz muhe slona! Na tak način se sigurno ne boste zbližali s partnerjem. Je to vaš namen? Samskim bo danes nepričakovano srečanje zamajalo tla pod nogami. Odneslo vas bo med oblake, sprožilo sanjarjenje, ki pa morda sploh ne bo imelo nobene povezave z resničnostjo. Osredotočite se, da vzpostavite nazaj svoj notranji mir, saj boste drugače porušili že obstoječe trdne vezi.

Če vas bo prijatelj prosil za kakršnokoli pomoč, se danes odločitvam raje izognite. Recite, da boste razmislili, še posebej, če se bo ta prošnja nanašala na denarno pomoč. Vzemite si čas, zadihajte in sprejmite odločitev, ko boste bolj odprti za pogovor oz. ko ne boste zaskrbljeni glede svojega finančnega stanja. Danes bo ta strah zelo prisoten. Vas pa zna ta zaskrbljenost zavarovati pred nepremišljenim trošenjem in zapravljanjem.

Občutljivi boste na poslovnem področju in vsaka sprememba ali pripomba glede vašega ugleda in statusa, se vam bo zdela grozna. V teh situacijah se zanašajte na lastne vrednote in se kljub strahu in egu, ne pustite zmesti. Ne prilagajajte se, zato da bi bili bolj všečni. Kar je danes morda slabo in negativno, bo jutri imelo povsem drug pomen.

Določenih stvari v življenju se ne da nadzorovati in danes boste to močno občutili. Bolj ko se boste trudili, bolj boste nemočni.

Če boste danes uspeli na težko situacijo pogledati s kančkom humorja, boste zmagovalec. In ta občutek, občutek zmagovalca, bo takoj vplival na vaše trenutno počutje. Ker vi ti zmorete…

Povzetek in oblikovanje: Tjaša G. Trilar