Novice iz slovenskih nogometnih lig

vir: pixabay

 

1.SNL Telekom

Včeraj so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali dve tekmi 6.kroga. Na nogometnem igrišču v športnem centru Kranja se je tekme med nogometaši Triglava in Gorice končala s rezultatom 1:3 za nogometaše Gorice. Tekma v Mariboru med nogometaši Maribora in Krškega pa se je končala 3:2 za domačine. Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi 6.kroga. Ob 16-tih 50 jo bodo začeli nogometaši Ankarana Hrvatini in Olimpije, ob 20-tih pa še nogometaši Domžal in Aluminija.

2.SNL

Pet tekem 3.kroga pa so včeraj odigrali nogometaši v 2.slovenski nogometni ligi. Edini Gorenjski drugoligaš je gostoval v Radomljah in izgubil.

Doseženi so bili naslednji rezultati:                                                                           Rogaška : Cerrybox24 Tabor Sežana 1:1, Nafta 1903 : Krka 1:0, Farmatech Veržej : AŠK Bravo 1:2, Fužinar Ravne Systems : Drava Ptuj 2:4 in Kalcer Radomlje : Zarica Kranj 3:1. Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi. Obe pa se bosta začeli ob 17-tih pomerili pa se bodo nogometaši Brežice Terme Čatež in Roltek Doba, ter Brda in Jadran Dekani.

3.SNL – center

Pet tekem 1.kroga so včeraj odigrali tudi nogometaši v 3.slovenski nogometni ligi center, v kateri nastopa kar sedem klubov iz Gorenjske.
Rezultati: Bled: Bohinj 5:0, Šenčur : Komenda 1:1, Rudar Trbovlje : SIJ Acroni Jesenice 2:5, Sava Kranj : Lesce 1:1 in Kočevje : Brinje Grosuplje 3:0.

Danes je na sporedu še tekma Kolpa – Zagorje, tekma Arne Tabor 69 – Ivančna Gorica pa je prestavljena na 30.avgust.

  • temnejše označene so gorenjske ekipe

Žrebanje NZS za 2. krog pokalnega tekmovanja

V petek pa je bil v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb za igranje tekem 2.kroga Pokala Slovenije. Edini predstavnik iz Gorenjske NK Triglav bo gostoval na obali pri Kopru. Branilci naslova iz Domžal se najprej odpravljajo v vročo Mursko Soboto, medtem ko državni prvaki iz Maribora odhajajo na gostovanje k največjemu presenečenju prvega kroga, Cherrybox24 Tabor Sežani. Lokalni motiv bo zagotovo prisoten na dvoboju med Krko in Krškim, medtem ko so dobri znanci tudi nogometaši Kalcer Radomelj in Olimpije. Zanimiv bo zagotovo tudi dvoboji med Jadran Dekani in Aluminijem,  ptujsko Dravo in Celjem ter Šampionom in Gorico.

Predviden termin za igranje tekem 2.kroga je 9.september.

Jože Marinček