Novi vlomi v kletne prostore v Kranju

(Pixabay)

S policijske uprave Kranj so sporočili, da so obravnavali:

 • Požar na osebnem avtomobilu v Hrastjah, ki je zagorel zaradi tehnične okvare.
 • Dve nesreči s telesnimi poškodbami:
  • v Vrbi sta dopoldan zaradi nepravilnega premika trčila dva udeleženca o osebnimi avtomobili,
  • zvečer pa je zaradi neprilagojene hitrosti v Kamni Gorici sam padel kolesar.

Udeleženci so se v nesrečah po podatkih policije lažje poškodovali, proti povzročiteljem pa policisti vodijo prekrškovne postopke zaradi povzročitve prometne nesreče.

 • Na gorenjski avtocesti so včeraj zgodaj zjutraj trčila tri vozila. V nesreči je nastala samo materialna škoda, povzročil pa jo je voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v dve vozili pred seboj. Do nesreče je prišlo zaradi nedovoljenega dejanja tujca, ki se je pred njima na prehitevalnem pasu ustavil in izstopil iz vozila. Tujec je po nesreči odpeljal naprej in so ga policisti v hitrem zbiranju obvestil še pred prečkanjem državne meje izsledili na območju Novega mesta. Zaradi prekrška so ga obravnavali v prekrškovnem postopku.
 • Vlomi:
  • Na Valjavčevi ulici v Kranju je bil včeraj prijavljen vlom v kletne prostore iz katerega storilec ni odtujil ničesar;
  • na Zoisovi ulicije bilo vlomljeno v kolesarnico.
  • V prejšnjim dneh so kranjski policisti v povezavi z vlomi v kleti taka dejanja obravnavali še na Šorlijevi ulici, kjer je bilo odtujeno gorsko kolo Scott, in na Gogalovi
   ulici, kjer je bilo odtujeno gorsko kolo znamke Merida TFS 900 črno-rdeče barve ter cestno kolo znamke Specialized Comb v kombinaciji rdeče, bele in črne barve.

Storilci v kleti, kadar prostor ni zaklenjen, običajno vstopajo z lomljenjem cilindričnih obešank. Zato opozarjajo na izvajanje samozaščitnih ukrepov in varovanje lastnine ter bolj pogosto preverjanje stanja v kleteh in na hodniku stanovanjskega bloka. Stanovalcem predlagajo, naj oseb, ki jih ne poznajo, brez razloga ne spuščate v objekt in so pozorni na morebitno sumljivo obnašanje oseb. V kolikor imajo kakršne koli informacije o tatvinah in vlomih v kleti, naj jih prosimo sporočijo policiji.

Ob morebitnem srečanju z neznano osebo v kletnih prostorih nemudoma obvestite policijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200!

Vir: PU Kranj