V petek je v Brežicah potekela 13.seja sveta Slovenske demokratske stranke, ki se je je udeležilo več kot 200 delegatk in delegatov.  

 

slika

Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik občinskega odbora SDS Brežice Andrej Vizjak, ki je med drugim postregel s podatkom, da ima SDS v Brežicah župana že več kot 25 let in da je stranka kreativna in razvojno naravnana.

Seja sveta se je pričela z dobrodošlico novim predsednikom odborov, tokrat smo na seji med sabo pozdravili šest novincev.

slika

V nadaljevanju seje je predsednik stranke spregovoril o aktualnih političnih razmerah, kjer je med drugim izpostavil, da so danes razmere v Sloveniji primerljive z letom 2011, ko je imela Slovenija nesposobno vlado, kaolicija je bila skrhana, globoka država pa je poskušala predsednika vlade zamenjati z novim obrazom. V primerjavi z letom 2011 je danes Slovenska demokratska stranka v boljši finančni kondiciji in s še več izkušnjami. Predsednik SDS je ob tem spomnil na prihodnje leto, ko bodo potekale Evropske volitve, ob tem pa omenil možnost, da bi, glede na dogajanje znotraj vladne stranke in celotne koalicije, skupaj z njimi morda lahko potekale tudi državnozborske.

slika

Delo v Državnem zboru, tudi vse aktualne zaplete, je predstavila podpredsednica SDS in vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec, podpredsednica in evropska poslanka Romana Tomc je predstavila aktualne aktivnosti in razmere v Evropskem parlamentu, državni svetnik Gregor Korene pa je podal poročilo aktivnosti Državnih svetnikov.

slikaslika

slika

Zbrane je v imenu Glavnega tajništva SDS nagovorila Alenka Koren Gomboc, ki je predstavila rast članstva, aktivnosti Glavnega tajništva in predsednike občinskih in mestnih odborov pozvala predvsem k sodelovanju z Gospodarskim forumom in Forumom za kmetijstvo in podeželje pri SDS in aktivnosti pri organizaciji okroglih miz na temo kmetijstva.

slika

V nadaljevanju se je svet SDS seznanil z odstopom Anžeta Logarja iz mesta predsednika sveta SDS in za novega predsednika potrdil Zvoneta Černača.

 

Spletno uredništvo,

Vir: sds.si