Nogometni napovednik

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo konec tedna odigrali tekme 5. kroga. V soboto sta na sporedu dve tekmi, v nedeljo pa tri. Kranjski nogometaši ponovno gostujejo, tokrat v Krškem in bodo tekmo odigrali jutri s pričetkom ob 20ih. Domžale tokrat igrajo doma. V nedeljo bodo tekmo z nogometaši ljubljanske Olimpije na nogometnem igrišču ob Kamniški Bistrici začeli ob 18.15 .

Tekme 4. kroga pa bodo v soboto in nedeljo odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Šest tekem bodo nogometaši odigrali v soboto in nato dve še v nedeljo. Nogometaši Roltek Boda in Kalcer Radomlje bodo tokrat gostovali, tekmi pa bosta odigrani v soboto. Vse tekme se začno ob 17ih, tako v soboto kot v nedeljo. Nogometaše Roltek Doba čaka težko gostovanje na Ptuju, kjer jih bodo gostili nogometaši vodilne Drave Dakinda Ptuj, nogometaši Kalcer Radomlje pa odhajajo na gostovanje v Sežano, kjer jih čaka obračun z nogometaši CherryBox 24 Tabor Sežana.

Nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center pa bodo v soboto in nedeljo odigrali tekme 2. kroga. Sobotne tri tekme se bodo začele ob 17.30. V Stražišču se nam obeta zanimiv gorenjski obračun med nogometaši Save Kranj in Bled Hirter, nogometaši Žirov gostujejo v Ljubljani pri nogometaših Svobode Ljubljana, v Zagorju pa bo še obračun med nogometaši Zagorja in Brinja Grosuplje. V nedeljo bodo nogometaši Komende ob 17.30 na svojem igrišču v Komendi gostili nogometaše Arne Tabor 69., ob 19ih pa bodo v Ivančni Gorici tekmo začeli še nogometaši Ivančne Gorice in Tinex Šenčurja.

Vaterpolo

Danes je v Belorusijo v glavno mesto Minsk na mladinsko evropsko prvenstvo odpotovala mladinska vaterpolska reprezentanca Slovenije v kateri je sedem vaterpolistov kranjskega Triglava, trije vaterpolisti iz Kamnika, dva iz Ljubljane in eden iz Kopra. V vodstvu so še štirje Kranjčani, trener Aleš Komelj, njegov pomočnik Jaka Mikoletič, fizioterapevt Andraž Smolej in vodja poti Iztok Kraševec. V predtekmovanju se bodo pomerili s Hrvaško, Španijo in Turčijo, nato pa jih čakajo še trije obračuni v četrtfinalu, polfinalu in za končno uvrstitev.

Letni in zimske pokriti olimpijski bazen sta pripravljena za sprejem 79 ekip vaterpolistov, ki bodo sodelovali na 8.evropskem veteranskem prvenstvu v moški konkurenci in 13 ženskih ekip, ki bodo sodelovale v ženski konkurenci.

8.evropska prvenstvo se bo začelo v nedeljo ob 9-tih in bo trajalo vse do petka 31. avgusta. Po vaterpolskem prvenstvu bo sledilo še plavalno prvenstvo v Radovljici, Kamniku in Kranju, prvenstvo v skokih v vodo na Jesenicah, daljinsko plavanje na Bledu in sinhrono plavanje.

Med udeleženci sta tudi dve ekipi iz Kranja, v kategoriji 40+ ŠK Kranj 75 Triglav in v kategoriji 60+Veterani Triglav.

Hokej

V ledeni dvorani Zlato polje bodo mlajše kategorije kranjskega Triglava odigrali dve prijateljski tekmi. V kategoriji do 12 let se bo tekma začela ob 9-tih, v kategoriji do 14 let pa ob 11ih.

Jože Marinček