Nogometna akademija NK Triglav je spoštovanja deležna tudi izven naših meja

Še dva igralca iz NK Triglav sta zanimiva oglednikom tujih klubov

Nogometna akademija NK Triglav ni dobro zapisana le v slovenskem prostoru, pač pa je spoštovanja deležna tudi izven naših meja. Razlogi za to tičijo v prvi vrsti v uspešnem delu z mladimi selekcijami in v mednarodnih karierah, ki so si jih kasneje ustvarili nogometaši iz Triglavovega bazena. Josip Iličič, Miral Samardžič, Siniša Anđelkovič, Bojan Jokič in ostali, bi lahko v druščino gorenjskih legionarjev na tujem kmalu sprejeli dva nova obraza. Egzon Kryeziu in David Zec sta že nekaj časa “vroča roba” med ogledniki tujih klubov, zdaj pa je NK Triglav Kranj za oba prejel tudi uradna povabila na preizkušnje.

Slika: J.M.

Egzon Kryeziu se bo 28. avgusta odpravil v FC Bayern Munchen, kjer si mladega vezista želijo videti na delu. Bavarski velikan je prvi poslal uradno vabilo, takoj za tem pa se je v “tekmo” vmešala še lizbonska Benfica, kamor bo Kryeziu odšel 10. avgusta, takoj po koncu reprezentančne akcije.

Davida Zeca že nekaj časa podrobno spremljajo ogledniki zahodnoevropskih klubov, na vseh dvobojih aktualne prvoligaške sezone so ga spremljali v živo, v klub pa sta zanj že
prišli tudi povabili dveh klubov iz italijanske Serie A.

 

Oba igralca rojena leta 2000 in redna člana slovenskih mladinskih reprezentančnih selekcij. V minuli sezoni sta bila nosilca mladinske ekipe, ki je po 20 letih v Kranj vrnila naslov državnega mladinskega prvaka, pa čeprav sta imela še vedno kadetski staž. Dvojec je sicer že nekaj časa priključen članski ekipi, v minuli sezoni je Kryeziu za Orle v 2. SNL zbral dva nastopa, prav tako dva je zbral tudi Zec, ob tem pa dosegel tudi pomemben zadetek za zmago 3:2 ob koncu sezone proti Krki v Novem mestu. V tej sezoni je David Zec odigral prav vse minute, ki so bile na voljo v uvodnih štirih kolih Prve lige Telekom Slovenije, s tem pa je sploh prvi igralec rojen v novem tisočletju, ki je zaigral v slovenski prvi ligi.

J.M.