Nogomet: NK Triglav izgubil v Stožicah

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so konec tedna odigrali tekme 4.kroga. Nogometaši Triglava in Domžal so tokrat ostali praznih rok, saj so bili oboji poraženi na gostovanju.

V nedeljo so na prvi tekmi nogometaše Domžal premagali novinci v ligi nogometaši ChaeeyBox 24 Tabor Sežana z 2:1. Edini zadetek za Domžale je dosegel Tilen Klemenčič, ko je v 75 minuti znižal vodstvo domačinov na 2:1, kar je bil tudi končni izid srečanja.

Druga nedeljska tekma med nogometaši Olimpije in Triglava se je prav tako končala z zmago domačinov, ki so Kranjčane premagali s 4:2. Za Triglav sta zadetke dosegla Španec Viktor Aliaga Verdu v 15 minuti, ko je Triglav povedel z 0:1 in David Tijanič, ki je v 55 minuti znižal vodstvo Olimpije na 3:2.

Ostale tri tekme so se končale neodločeno in sicer:

  • Celje : Bravo 2:2,
  • Mura : Maribor 1:1 in
  • Aluminij : Rudar 1:1.

Na lestvici vodi Olimpija z 10 točkami, Triglav je s šestimi točkami tretji, aktualni prvak Maribor je s tremi točkami predzadnji deveti, Domžale z eno točko pa so na zadnjem desetem mestu.

V naslednjem 5.krogu, ki se igral konec tedna, se bodo srečali Bravo – Aluminij (petek), Triglav – Mura, Maribor – CherryBox 24 Tabor Sežana (sobota), Domžale – Celje in Rudar – Olimpija (nedelja).

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi pa so konec tedna odigrali tekme 2.kroga. Nogometaši Kalcer Radomlje so na domačem igrišču z 2:0 premagali nogometaše Brežice Terme Čatež, zadetka pa sta dosegla Anže Pišek in Gal Primic. Nogometaši Roltek Dob pa so na domačem igrišču z nogometaši Jadran Dekani igrali neodločeno 3:3, med strelce pa so se za domačine vpisali Dino Suljevič, Luka Gajič in Denis Petrovič.

Na lestvici je Kalcer Radomlje na četrti, Roltek Dob pa dvanajsti.