Nočna drama v Kranju

Danes zjutraj je bil v centru Kranja še vedno prisoten vonj po dimu, po tleh pa so ležali delčki ožganega lesa. Okoli 23.30 ure je namreč v večjem obsegu zagorela večja starejša zapuščena zgradba ob reki Savi, ki jo Kranjčani poznajo kot Majdičev mlin. Požar so zaznali policisti. Evakuiranih je bilo okoli 67 okoliških stanovalcev, ki jim je bila zagotovljena nastanitev. Nihče od njih ni poškodovan.

Po prvih podatkih je zaradi požara zgradba uničena, obstaja nevarnost podrtja, poškodovano pa je še eno stanovanje v bližini, nekaj vozil in stekla na sosednjih objektih  zaradi visokih temperatur v požaru. Dejanski obseg in višina škode se bosta ugotavljala v ogledu, ki se še ni začel. Okoli 1. ure zjutraj je bil požar omejen, v jutranjih urah pa pogašen. Požar je gasilo 133 gasilcev.

Kot so sporočili policisti Policijske uprave Kranj, je Jelenov klanec še vedno zaprt za promet, vzpostavljen je poseben prometni  režim. Zadrževanje na območju intervencije in v ožji okolici je zaradi nevarnosti podrtja objekta prepovedano. Kriminalisti bodo opravili ogled kraja. Vzrok za požar še ni znan.