NK Triglav po velikem dvoboju z Olimpijo izpadel iz pokala NZS

Nogomet

Včeraj smo dobili še osmega četrtfinalista nogometnega Pokala Slovenije za leto 2019. To so nogometaši Olimpije, ki so na svojem nogometnem igrišču štadiona Stožice z 2:1 premagali nogometaše kranjskega Triglava. Za Triglav je zadel David Tijanič, ki je izenačil na 1:1, a so nogometaši Olimpije v rednem delu zadeli za zmago v 89. minuti.

Žreb za igranje četrtfinalnih tekem se bo opravil danes ob 14.30 v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pri Kranju.

Hokej

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so včeraj odigrali drugo tekmo v Alpski hokejski ligi AHL. Na gostovanju pri hokejistih Wipptal Broncos Weihenstehan so morali priznati premoč, saj so domačini po izvajanju kazenskih strelov zmagali s 4:3. V rednem delu so za Jeseničane zadeli Luka Bašič, Tadej Čimžar in Urban Sodja. S štirimi osvojenimi točkami so trenutno na tretjem mestu tekmovalne razpredelnice. Nova tekma jih čaka v soboto, ko bodo doma gostili hokejiste Migross Supermerkati Asiago Hockey.

Balinanje

Balinarji v drugi državni balinarski ligi center bodo danes odigrali tekme 4. kroga. Vse tekme se bodo začele ob 17.30, srečali pa se bodo Budničar – Rogovila TELE TV, Loka 1000 – Jesenice, Krško – Brezje in Sodražica – Trata mladi.

Jože Marinček