Nekaterih številke in dejstva žal ne prepričajo

Po neuradnih podatkih, ki jih je objavil spletni portal www.siol.net, je bilo včeraj ob 5.756 testih okužba potrjena pri 1.499 ljudeh, kar pomeni, da je bilo pozitivnih kar 26,04 odstotka vseh testiranih na virus Covid–19.

Ministrstvo za zdravje intenzivno pripravlja dodatne postelje za obolele in kot obljublja Minister za zdravje Tomaž Gantar, naj bi bilo kmalu na voljo 1.000 postelj za covid bolnike. Bistveno težje, kot zagotoviti postelje za obolele, pa je zagotoviti zdravstveni kader. Zdravniki in ostalo medicinsko osebje so na robu svojih moči, prerazporejajo jih med bolnišnicami in domovi za ostarele, pomagajo jim študenti medicine in medicinsko osebje, ki je začasno prekinilo delo pri zasebnikih in pomaga v javnem zdravstvu. Vsi ti napori so potrebni, da je zagotovljeno zdravljenje za vse, ki ga potrebujejo.

Tudi zadnji podatki kažejo, da se stanje še ne umirja in da vrh epidemije lahko pričakujemo šele v naslednjih dneh.

Vir: https://covid-19.sledilnik.org/

Vsi ti podatki in številke obolelih ter mrtvih in vse posledice, ki nas bodo doletele zaradi velikega števila obolelih in posledično zaustavitve javnega življenja, pa žal niso pomembni za nekatere posameznike, ki virusa in situacije, v kateri smo se znašli, ne jemljejo resno.