Nedeljski športni pregled: Jeseničani še petič letos na derbiju ostali praznih rok

Hokej

V Alpski hokejski ligi AHL so hokejisti včeraj odigrali tekme 22. kroga. Za Slovence se je najbolj zanimiv boj odigral v Ljubljani, kjer so se v hali Tivoli že petič v tej sezoni pomerili hokejisti HK SŽ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenic. Tako kot štirikrat do sedaj so bili tudi v petem obračunu boljši hokejisti HK SŽ Olimpije in zmagali s 4:3 (2:1, 1:2. 1:0), za HDD SIJ Acroni Jesenice pa so zadetke dosegli David Rodman, Luka Bašič in Philippe Paradies. HK SŽ Olimpija je s 43 točkami četrta, HDD SIJ Acroni Jesenice pa so devete s 37 točkami. Naslednji obračun imata oba predstavnika v petek, 28.decembra.

V Internacionali hokejski ligi IHL pa so hokejisti včeraj odigrali tekme 16. kroga. V kranjski ledeni dvorani Zlato polje so hokejisti domačega HK Triglava odigrali tekmo proti hokejistom zaloške HK Slavije Junior in jih premagali s 5:3 (1:1, 1:2, 3:0). Za HK Triglav je dva zadetka dosegel Anže Terlikar, po nega pa še Mihael Potočnik, Miha Morel in Žan Zupan. HK Triglav je na lestvici drugi z 29 točkami, na lestvici državnega prvenstva pa s 16 točkami in tekmo manj četrti.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali tri tekme 10. kroga. Košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba so tekmo v športni dvorani Šenčur proti košarkarjem Sixt Primorska. Tekma se je končala z rezultatom 77:89 v korist košarkarjev Sixt Primorska.

Košarkarice v prvi slovenski ženski košarkarski ligi so včeraj odigrale tri tekme. Košarkarice kranjskega Triglava so v športni dvorani Planina v Kranju  premagale košarkarice Ježice s 83:67. V športni dvorani Brinje Grosuplje pa so košarkarice Grosuplja s 66:55 premagale košarkarice Domžal.

Košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 11.kroga. Srečanja v športni dvorani Poden v Škofja Loki med košarkarji LTH Casings in ECE Triglav pa se je končal s 60:71 rezultatom v korist za košarkarje ECE Triglava.

Rokomet

Rokometaši v rokometni ligi NLB so včeraj odigrali tekme 15.kroga. Rokometaši Ubanscape Loka so gostovali pri rokometaših RK Maribor Branik, tekma pa se je končala z zmago domačinov s 25:24.

Jože Marinček