Nedeljski športni pregled

Balinanje

Balinarke v prvi ženski državni balinarski ligi bodo danes s pričetkom ob 10h odigrale tekme 12.kroga. Pomerili se bodo: Kolektor Idrija – Deskle, Bistrica – Milje in Agrochem Hrast – Šiška.

Ob isti uri pa bodo tekme 9.kroga začeli balinarji v prvi državni balinarski ligi vzhod. Današnji pari so: Planina Kranj – Čirče VAN DEN, Velenje Premogovnik – Sloga, Mengeš Rakoll – Tržič AS Žepič in Bistrica – Center Kranj

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali štiri tekme 34.kroga. Doseženi so bili naslednji rezultati: Rudar : Olimpija 1:2, Maribor : Triglav 3:3, za Triglav so zadetke dosegli Kristjan Arh Česen, David Tijanič in Luka Majcen, Mura : Gorica 3:0 in Domžale : Celje 1:1, za Domžale je zadel Shamar Amaro Nicholson.

Danes bodo nogometaši odigrali še tekmo Krško : Aluminij, ki se bo začela ob 13h.

Včeraj so vseh osem tekem 29.kroga odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Nogometaši Kalcer Radomlje so na domačem igrišču s 3:1 premagali nogometaše Rogaške, nogometaši Roltek Dob pa so na gostovanju z nogometaši Ilirija 1911 izgubili z 2:0. Prvi je krog pred koncem AŠK Bravo vodi s 66 točkami, drugi je s 63 točkami CherryBox 24 Tabor Sežana, tretji z 58 točkami je Kalcer Radomlje, Rolteb Dob pa je z 38 točkami osmi.

Štiri tekme 25.kroga so včeraj odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Gorenjci so dosegli naslednje rezultate: Žiri : Komenda 5:2, Tinex Šenčur : Svoboda Ljubljana 1:2 in Sava Kranj : Arne Tabor 69 2;2. Danes ob 16:30 bodo tekmo začeli na nogometnem igrišču športnega centra Bledec še nogometaši Bled Hirter in Brinje Grosuplje.

Tekme 20.kroga pa so včeraj odigrali nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Strelci so bili zelo razpoloženi, saj so na petih tekmah dosegli kar 25 zadetkov ali pet na tekmo. Doseženi pa so bili naslednji rezultati: SIJ Acroni Jesenice : Preddvor 2:0, Visoko : Bitnje dobrozasenci.si 2:2, Velesovo : Šobec Lesce 1:5, Polet : Britof 1:9 in Bohinj : Niko Železniki 3:0. Rezultata s tekme Zarica Kranj : Škofja Loka žal še nismo uspeli dobiti, na telefonske klice pa ni bilo odgovorov.

Vaterpolo

Vaterpolisti Slovenije so včeraj v članskem državnem prvenstvu odigrali le eno prvo tekmo polfinala, saj je bila tekma AVK Branik : VD Koper Primorska, ki bi se morala odigrati v Mariboru, prestavljena na četrtek, 23.maj Tako se je odigrala le tekma v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju med vaterpolisti VD Kamnik in AVK Triglav. Z 12:8 (3.2, 3:4, 4:1, 2:1) so zmagali vaterpolisti VD Kamnik in imajo lepo prednost pred igranjem druge tekme, ki jo bodo vaterpolisti odigrali v soboto 25.maja. Za VD Kamnik je petkrat zadel Luka Komatar, po trikrat Martin Stele in Rok Bergant, en zadetek pa je dosegel še Aleksander Cerar, za AVK Triglav je štirikrat zadel Jan Justin, dvakrat Marko Gostič po enkrat pa sta se med strelce vpisala še Dejan Gostič in Aljaž Troppan.

Danes bodo vaterpolisti do 17.let v pokritem olimpijskem bazenu v športnem centru Kranja odigrali polfinale in finale državnega prvenstva. V prvi polfinalni tekmi, ki se bo začela ob 10-tih se bodo pomerili vaterpolisti rojeni leta 2002 in mlajši kranjskega AVK Triglava in VK Ljubljane Slovana. V drugem polfinalu, ki se bo začel ob 11.30 se bodo pomerili vaterpolisti VD Kamnika in AVK Branika. Poraženca dopoldanskega polfinala bosta ob 15-tih začela tekmo za končno tretje mesto, zmagovalca pa bosta tekmo za naslov prvaka začela ob 16.30.