Nedeljski športni pregled

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali dve tekmi 27.kroga. Na nogometnem igrišču v športnem centru Kranja so nogometaši kranjskega Triglava gostili velenjski Rudar, ki jih je presenetil in visoko zmagal z 0:4. Tekma na nogometnem igrišču Ljudski vrt v Mariboru med nogometaši Maribora in Domžal pa se je končala z rezultatom 1:0 za aktualne prvake, ki so zadetek dosegli v sodniškem podaljšku. Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme. Ob 14:30 se bo začela tekma v Celju med nogometaši Celja in Mure, ob 17:00 jo bodo na štadionu Stožice v Ljubljani začeli nogometaši Olimpije in Aluminija, ob 19:00 pa še v Novi Gorici nogometaši Gorice in Krškega.

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi so včeraj odigrali tekme 23.kroga. Nogometaši Roltek Dob so na nogometnem igrišču na Dobu gostili nogometaše Brežice Terme Čatež in jih premagali z rezultatom 3:0 .

Nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center so včeraj odigrali tekme 20.kroga. Predstavniki Gorenjske v ligi so zabeležili naslednje rezultate: Sava Kranj : Bled Hirter 0:0, Arne Tabor 69 : Žiri 2:1 in Komenda : Zagorje 2:2. Vrstni red: 1.Bled Hirter 47, 7.Komenda 19, 8.Tinex Šenčur 18, 9.Sava Kranj 16 in 10.Žiri 15. .

Nogometaši v gorenjski nogometni ligi so včeraj odigrali tekme 14.kroga in dosegli naslednje rezultate: Visoko : SJ Acroni Jesenice 6:1, Bohinj : Polet 4:0, Zarica Kranj : Velesovo 1:1, Škofja Loka : Bitnje dobrozasenci.si 5:1, Preddvor : Britof 2:6 in Niko Železniki : Šobec Lesce 0:5.

Odbojka

Tekme zadnjega 22.kroga so včeraj odigrale odbojkarice v tretji ženski državni odbojkarski ligi zahod in dosegle naslednje rezultate: Bled : Luka Koper II 3:0, Luka Koper mlade : Triglav Kranj II 3:0, ATK Grosuplje II : Jesenice mladi 3:0 in GEN – 1 Volley II : ŽOK Triglav Kranj II 3:0.

Rokomet

Rokometaši v drugi slovenski rokometni ligi so včeraj odigrali tekme 18.kroga, predstavnika Gorenjske pa sta zabeležila zmagi z naslednjimi rezultati: RD Moškanjci Gorišnica : RK Cerklje 23:36 in RD Alples Železniki : RK Kronos 31:24.

Vaterpolo

Sinoči so vaterpolisti VD Kamnik in AVK Triglav odigrali tekmo 9.kroga v prvem delu državnega članskega prvenstva. Tekma v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju se je končala z rezultatom 8:8 (1:3, 1:2, 1:2, 5:1). Za VD Kamnik je tri zadetke dosegel Luka Komatar, dva Martin Stele po enega pa še Luka Sokler, Aleksander Cerar in Blaž Briški, za AVK Triglav pa so mrežo po dvakrat zatresli Matic Rahne, Čedomir Todič in Jan Justin, po enkrat pa še Dejan Gostič in Aljaž Troppan.

To je bila tudi poslovilna tekma za trenerja AVK Triglav Aleša Komelja, saj mu je uprava kluba v petek dala odpoved sodelovanja. Igralci so se mu za njegov trud zahvalili s priložnostnim darilom, na njihovih obrazih pa je bilo zaslediti, da so ga imeli radi in da ga bodo v nadaljevanju še kako pogrešali.