Nedeljski športni pregled

Hokej

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in Pustertal Wolfe iz Brunicka bodo danes odigrali četrto tekmo polfinala v Alpski hokejski ligi AHL. V zmagah, igra se ne tri zmage, vodijo hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice z 2:1 in potrebujejo za uvrstitev v finale, v katerem že čakajo hokejisti HK SŽ Olimpija le še eno zmago. Tekma v športni dvorani Podmežakla se bo začela ob 19-tih.

Košarka

Včerajšnja tekma 6.kroga v športni dvorani Domžale med košarkarji Helios Suns in Rogaška se je končala z rezultatom 80:82 za košarkarje Rogaška.
Včerajšnja tekma 3.kroga v drugi slovenski košarkarski ligi se je v SŠ Srečko Kosovel med košarkarji Mesarija Prunk Sežana in ECE Triglav končala z rezultatom 67:59 za košarkarje Maesarija Prunk Sežana.
Danes, s pričetkom ob 20-tih, bodo tekmo 6.kroga v tretji slovenski košarkarski ligi OŠ A. M. Slomšek na Vrhniki odigrali košarkarji Rosa Vrhnika in Calcit Basketball.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali dve tekmi 25.kroga. Na nogometnem igrišču športnega centra Kranj nogometaši NK Maribor z 2:1 premagali nogometaše NK Triglav. Zadetek za NK Triglav je dosegel Luka Majcen, ker je njegov 11 zadetek in je trenutno drugi najboljši strelec lige. V Celju na igrišču štadiona Arena z dežele so nogometaši NK Domžale s 3:2 premagali nogometaše NK Celje. Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme. Ob 14:45 bodo tekmo začeli nogometaši NK Gorica in NK Mura, ob 16:45 nogometaši NK Olimpija in NK Rudar, ter ob 19:00 še nogometaši NK Aluminij in NK Krško.

Pet tekem 22.kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. V Ravnah na Koroškem so nogometaši NK Fužinar Vzajemci z 2:1 premagali nogometaše NK Roltek Dob. Danes ob 16.30 bodo tekmo začeli še nogometaši NK Beltinci in NK Kalcer Radomlje.

Štiri tekme 19.kroga pa so včeraj odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi Center. Gorenjci so zabeležili naslednje rezultate: NK Bled Hirter : NK Žiri 0:5, NK Brinje Grosuplje : NK Komenda 2:2 in NK Ivančna Gorica : NK Sava Kranj 2:2. Ob 16:30 se bo danes začela še tekma v Zagorju med nogometaši NK Zagorje in NK Tinex Šenčur.
Nogometaši v gorenjski nogometni ligi so včeraj odigrali tekme 13.kroga in dosegli naslednje rezultate: Britof : Visoko 2:2, Šobec Lesce : Preddvor 7:1, Bitnje dobrozasenci.si : Niko Železniki 0:1, Velesovo : Škofja Loka 1:2, Polet : Zarica Kranj 1:3 in SIJ Acroni Jesenice : Bohinj 3:1. Trenutni vrstni red: 1.Bohinj 31, 2.ŠOBEC Lesce 30, 3.Škofja Loka 30, 4.Zarica Kranj 23

Odbojka
Včeraj so odbojkarji v drugi državni odbojkarski ligi odigrali tekme 21.kroga. V OŠ Stranje so odbojkarji Calcit Volley II PRO Volley 1:3 za odbojkarje PRO Volley.
Odbojkarice v tretji ženski državni ligi so včeraj odigrale tekme 21.kroga. Doseženi so bili naslednji rezultati Triglav Kranj II : Novo mesto II 2:3, Mladi Jesenice : GEN-i Volley II 2:3 in ŽOK Triglav Kranj II : Bled 3:0.

Rokomet

Danes bodo tekme 3.kroga končnice v ligi NLB za uvrstitev od prvega do šestega mesta odigrali rokometaši. Ob 19-tih bodo tekmo s rokometaši RK Maribor Branik v športni dvorani Tabor v Mariboru začeli rokometaši RD Urbanscape Loka.
Včerajšnji gorenjski obračun v 17.krogu v drugi rokometni ligi v športni dvorani Cerklje med rokometaši RK Cerklje in RD Alples Železniki se je končal z zmago rokometašev RK Cerklje, ki so z rezultatom 39:27 visoko dobili gorenjski obračun.

Vaterpolo
Veterani AVK Triglav ŠD Kranj so v Sarajevu, kjer se je v petek in včeraj odigral veteranski vaterpolski turnir Vučko osvojili četrto mesto. V petek so z 8:1 premagali v svoji skupini ekipo Rekreativni. Včeraj pa so na prvi tekmi premagali ekipo Osijeka s 6:3, drugo tekmo pa izgubili z ekipo Vučko. V tekmi za tretje mesto so se srečali z veterani beograjskega Partizana in tekmo izgubili z 10:3.