Nedeljski športni pregled

Hokej
Hokejisti SKHL Crvena Zvezda in HK Triglav so včeraj odigrali prvo finalno tekmo v Internacionali hokejski ligi IHL, ki se igra na dve zmagi. Na drsališču novosadskega SPENS-a, so se zmage razveselili hokejisti SKHL Crvene Zvezde, ki so zmagali s 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), a so do zmage prišli s pomočjo sodniške četvorke, ki je bila nedorasla in pristranska v škodo Kranjčanov. Edini zadetek za hokejiste HK Triglav je dosegal Krištof Potočnik. Druga tekma se bo odigrala v sredo v dvorani z ledom Zlato polje s pričetkom ob 18-tih..

Košarka
Košarkarji v košarkarski ligi Nova KBM so včeraj odigrali tri tekme 5.ktoga. V hali Tivoli so košarkarji Ilirije s 79:71 premagali košarkarje Šenčur Gorenjska gradbena družba, v športni dvorani Domžale pa so košarkarji Helios Suns s 84:75 premagali košarkarje Hopsi Polzela.
Košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali pet tekem 1.kroga. V športni dvorani Brinje so košarkarji LTH Castings s 78:61 premagali domačine Grosuplje, v SŠ Srečka Kosovela v Sežani so košarkarji ECE Triglav s 64:57 premagali košarkarje Mesarija Prunk Sežana, v športni dvorani Medvode pa so košarkarji Binox Medvode s 97:79 premagali košarkarje Parklji.
Košarkarji Kolpa Črnomelj in Krvavec Meteor pa so včeraj odigrali tekmi 5.kroga v tretji slovenski košarkarski ligi. Rezultata: Kolpa Črnomelj : Krvavec Meteor 77:75 in Janče Ljubljana : Enos Jesenice 81:84

Nogomet
Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali tri tekme Rezultati: NK Domžale : NK Olimpija 1:3, NK Maribor : NK Celje 1:1 in NK Rudar : NK Gorica 2:2. Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi. Ob 15-tih se bo začela tekma v Krškem med nogometaši NK Krško in NK Triglav, ob 17-tih pa še v v Murski Soboti med nogometaši NK Mura in NK Aluminij.
Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi so včeraj odigrali sedem tekem 21.kroga. Tekma na Dobu med nogometaši NK Roltek Dob in nogometaši AŠK Bravo se je končala s zmago nogometašev AŠK Bravo s 1:2. Danes bodo tekmo odigrali še nogometaši NK Kalcer Radomlje in NK Brda tečela pa se bo v Radomljah ob 16-tih.
Dve tekmi 18.kroga pa so včeraj odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Gorenjci so dosegli naslednje rezultate: NK: Bled Hirter :NK Arne Tabor 69 1:0 in NK Žiri : NK Ivančna Gorica 1:2. Danes bodo odigrali še tri tekme, vse tri pa se bodo začele ob 16-tih. Pari so NK Brinje Grosuplje – NK Sava Kranj in NK Komenda – NK Tinex Šenčur.
Z igranjem tekem 12.kroga pa se je včeraj nadaljevalo prvenstvo v gorenjski nogometni ligi.: Doseženi so bili naslednji rezultati: NK Zarica Kranj : NK SIJ Acroni Jesenice 1:0, NK Visoko : NK Bohinj 0:1, NK Škofja Loka :NK Polet 2:1, NK Niko Železniki : NK Velesovo 3:0, NK Preddvor : NK Bitnje dobrozasenči.si 2:0 in NK Britof : NK Šobec Lesce 1:1.

Odbojka
Odbojkarice in odbojkarji se približujejo zaključku sezone. Tako v nekaterih ligah igrajo zaključne tekme končnice, v drugih pa so blizu končanja prvenstev. Rezultati po ligah: druga državna odbojkarska liga – 20.krog: Črnuče ACH : Calcit Volley II 0:3;              druga ženska državna odbojkarska liga zahod – 18.krog: Triglav Kranj : Olimpija Ljubljana 0:3, Novo mesto : Aquawatt Žirovnica 3:1, Neptun Kanal : ŽOK Škofja Loka 2:3;            tretja državna odbojkarska liga zahod – 18-krog: Kostanjevica na Krki : Lubnik 3.1, Triglav Kranj II : National Žirovnica 3:1;                                                                                 tretja državna ženska odbojkarska liga zahod – 20.krog: Luka Koper mlade : Bled 0:3, Piran II : Triglav Kranj II 0:3, ŽOK Triglav Kranj II : Mladi Jesenice 3:0.

Rokomet
Rokometaši v ligi NLB so včeraj odigrali tekme 2.kroga za razvrstitev od prvega do šestega mesta. V športni dvorani Poden v Škofja Loki se je tekma med rokometaši RD Urbanscape Loka in RK Gorenje Velenje končala s rezultatom 13:29.
V drugi državni ligi pa bodo rokometaši včeraj odigrali tekme 16.kroga. Oba predstavnika Gorenjske sta tokrat gostovala in ob porazu dosegla naslednja rezultata: RD Moškanjci Gorišnica : RD Alples Železniki 34:31 in RK Grosuplje : RK Cerklje 28:25.