Nedeljski športni pregled

Balinanje

Včeraj so balinarji v super balinarski državni ligi na balinišču Trate v Škofja Loki odigrali dve tekmi polfinala končnice. Dosežena sta bila naslednja rezultata: Zabiče : Skala 15:11 in Trata : Agrochem Hrast 13:3. Danes ob 13-tih se bo na balinišču Trata v Škofja Loki začela tekma za naslov državnega prvaka med balinarji Trata in Zabiče.

Hokej

Hokejisti HK Triglav in hokejisti KHL Mladost so včeraj v dvorani z ledom Zlato polje odigrali tretjo odločilno tekmo četrtfinala prvenstva v Internacionalni hokejski ligi IHL. Tekma se je končala z zmago hokejistov HK Triglav s 13:2 (4:0, 3:1,6:1), ki so s to zmago napredovali v igranje polfinala končnice v Internacionali hokejski ligi IHL, ki se začenja v sredo. Kranjčani bodo za nasprotnika imeli hokejiste KHL Zagreb. Po štirikrat sta bila natančna Urban Ban in Matic Štenkler, trikrat Žan Zupan, po enkrat pa še Nace Vilfan in Krištof Potočnik.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali tekme 3.kroga. V OŠ Hruševec Šentjur so košarkarji Šentjur premagali košarkarje Šenčur Gorenjska gradbena družba z 71:69

V prvi ženski košarkarski ligi so košarkarice včeraj odigrale tekme 11.kroga. Rezultata predstavnic Gorenjske: Ježica : Domžale 51:45 in Triglav : Grosuplje 95:47.

Košarkarji v drugi državni košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 21.kroga. Gorenjci so igrali: LTH Castings : Hrastnik 72:75, Plama Pur : ECE Triglav 79:69 in Brinox Medvode : Terme Olimia Podčetrtek 87:100.

Košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali devet tekem 3.kroga drugega dela. V Gimnaziji Bežigrad se je tekma med košarkarji Globus : Calcit Basketball, končala z rezultatom 59:93

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali tri tekme 23.kroga in dosegli naslednje rezultate: NK Celje : NK Triglav 4:0, NK Mura : NK Krško 5:0 in NK Olimpija : NK Maribor 0:0. Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi. Ob 17-tih se bo začela tekma med nogometaši NK Aluminij in NK Rudar, ob 20-tih pa tekma med nogometaši NK Gorica in NK Domžale.

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi so včeraj odigrali sedem tekem 19.kroga. Rezultata: Kalcer Radomlje : CherryBox 24 Tabor Sežana 0:3 in Roltek Dob : Drava Dakinda Ptuj 0:1.

Nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center so včeraj odigrali štiri tekme 16.kroga. Rezultata predstavnikov iz Gorenjske: Žiri : Tinex Šenčur 2:2 in Svoboda Ljubljana : Sava Kranj 2:0. Danes se bo odigrala še tekma v Komendi med nogometaši Komenda in Bled Hirter. Tekma se bo začela ob 15.30.

Odbojka

Odbojkarice in odbojkarji Slovenije so včeraj odigrali tekma v drugi in tretji slovenski odbojkarski ligi. Rezultati: druga državna odbojkarska liga – 18.krog: GEN –I Volley : Calcit Volley 3:0; druga ženska državna odbojkarska liga zahod – 16.krog: OD Krim II : Triglav Kranj 1:3, Aquawatt Žirovnica : ŽOK Škofja Loka 3:0; tretja državna odbojkarska liga zahod – 16.krog: Triglav Kranj II : Dlan Logatec 0:3, National Žirovnica : Lubnik 3:0; tretja ženska državna odbojkarska liga zahod – 16.krog: Bled : Novo mesto II 3:0 GEN I Volley II : Triglav Kranj 3:0, ŽOK Triglav Kranj II : Kostak Elmont 3:0 in Mladi Jesenice : Ankaran Hrvatini II 0:3.

Rokomet

Rokometaši v ligi NLG so včeraj odigrali tekme 22.kroga. V športni dvorani Poden v Škofja Loki se je tekma med rokometaši RD Urbanscape Loka in rokometaši RD Koper 2013 končala z rezultatom 28:30 za rokometaše RD Koper 2013.

Rokometaši v drugi državni ligi so včeraj odigrali tekme 14.kroga. Gorenjski predstavnik je dosegel naslednji rezultat: MRK Ljubljana : RK Cerklje 29:26, tekma RK Acroni Radgona : RD Alples Železniki pa je bila prestavljana.

Vaterpolo

Vaterpolisti so včeraj odigrali tekme 7.kroga v članskem državnem prvenstvu. Dosežena sta bila naslednja rezultata: VK Ljubljana Slovan : VD Koper Primorska 5:9 (2:2, 2:0, 0:4, 1:3), AVK Branik : AVK Triglav 7:7 (1:1, 2:1, 2:3, 2:2), Aljaž Troppan, Jan Justin in Marko Gostič so zadeli po dvakrat, enkrat pa Matic Rahne. Tekma VK Borac : VD Kamnik pa je bila zaradi zasedenosti bazena v Banja Luki prestavljena na kasnejši termin.