Nedeljski športni pregled

Balinanje

Balinarji v super državni balinarski ligi so včeraj odigrali tekme 14. ali zadnjega kroga. Ligaškega dela in dosegli naslednje rezultate: Krim : Trata 6:20, Skala : Zabiče 16:10, Postojnska jama : Košana 13:13 in AIKEA Antena : Agrochem Hras14:12.

Vrstni red po ligaškem delu: 1.Trata 26, 2.Zabiče 22, 3.Skala 21, 4.Agrochem Hrast 16, 5.Krim 11, 6.AIKE Antena, 7.Postojnska jama 3 in 8.Košana 3.

V finalne, ki se bo odigral v 16. in 17.marca so se uvrstili: Trata, Zabiče, Skala in Agrochem Hrast.

Hokej

Včeraj so hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL odigrali tekme zadnjega kroga rednega dela. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so gostovali pri hokejistih S.G. Cortina Harfo in tekmo končali z zmago 0:7 (0:1, 9:4, 0:2). Tri zadetke je dosegal Erik Pance, po enega pa še Luka Bašič, Andrej Tavželj, Urban Sodja in Jaka Sodja.

Hokejisti HK SŽ Olimpija so doma, v hali Tivoli, gostili hokejiste celovškega KAC II in jih premagali s 5:1 (2:0, 1:0, 1;1).

Ligaški del so hokejisti HK SŽ Olimpija končali na drugem mestu s 94 točkami, hokejisti HSS SIJ Acroni Jesenice pa na osmem mestu z 68 osvojenimi točkami.

Hokejisti v Internacionali hokejski ligi IHL so včeraj odigrali prve tekme četrtfinala končnic. Hokejisti kranjskega HK Triglav so doma gostili hokejiste zagrebške KHL Mladost in tekmo v dvorani s ledom Zlato polje dobili s 4:2 (1:0, 1:1, 2:1). Zadetke za HK Triglav so dosegli Luka Kalan, Mihael Potočnik, Sebastjan Grošelj in Žan Zupan. Drugo tekmo bodo hokejisti KHL Mladost in HK Triglav odigrali v sredo.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali dve tekmi 2.kroga drugega dela. V športni dvorani Šenčur so košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba  premagali košarkarje Ilirije z rezultatom 84:75. Tekmo 4.kroga pa so v športni dvorani Bonifika v Kopru odigrali košarkarji Sixt Primorska in Helios Suns. Boljši so bili domačini, ki so zmagali z izidom 83:53.

Košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 20.kroga. Rezultati, ji so jih dosegli košarkarji iz Gorenjske: Parklji : LTH Castings 87:71, Triglav : Celje 87:66 in Mesarija Prunk Sežana : Brinox Medvode 79:70.

Košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 2.kroga. Rezultati moštev iz Gorenjske Enos Jesenice : Janče Ljubljana 87:82 in Krvavec Meteor : Kolpa Črnomelj 80:83.

.
Nogomet

Včeraj so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali dve tekmi 22.kroga in dosežena sta bila naslednja rezultata: NK Triglav : NK Olimpija 2:1, ter NK Maribor : NK Gorica 2:1.

Nogometaši NK Triglava nadaljujejo uspešen štart v spomladanskem delu. Po Aluminiju in Gorici je padla še Olimpija. Oba zadetka za NK Triglav je tokrat dosegel David Tijanić, ki je najprej v 87. minuti izničil prednost Olimpije, v četrti minuti sodnikovega podaljška pa zadel še za epski preobrat. Nogometaši Triglava so se z tretjo zaporedno zmago povzpeli na sedmo mesto prvenstvene lestvice, Olimpija po porazu ostaja druga.

Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme. Ob 13:30 se bo začela tekma Krško – Celje, ob 15:30 Rudar – Mura in ob 17:30 Domžale – Aluminij.

Z 18.krogom se je včeraj začel spomladanski del prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi. V Radomljah so nogometaši Kalcer Radomlje s 5:1 premagali rokometaše Ilirija 1911. Danes bodo nogometaši odigrali še preostale tekme, nogometaši Roltek Dob pa bodo tekmo v gosteh v Beltincih začeli ob 15h.

Odbojka

Odbojkarice in odbojkarji so včeraj odigrali nekaj tekem v vseh državnih odbojkarskih ligah. Rezultati: druga državna odbojkarska liga – 17.krog: Calcit Volley : SIP Player Fram 0:3; druga državna ženska odbojkarska liga zahod – 15.krog: Aquawatt Žirovnica : OD Krim II 3:0, Volleyball Ljubljana : ŽOK Škofja Loka 0:3, Triglav Kranj : ŽOK Šentvid Žlindra 3:2; tretja državna odbojkarska liga 15.krog: VC Portorož : Triglav Kranj II 3:2; tretja državna ženska odbojkarska liga zahod – 17.krog: Ankaran Hrvatini II : Bled 3:2, Kostak Elmont : Mladi Jesenice 3:2, Triglav Kranj II : ŽOK Triglav Kranj II 0:3.

Rokomet

Včeraj so rokometaši v drugi državni rokometni ligi odigrali tekme 13.kroga. Gorenjski ekipi sta dosegli naslednja rezultata: RK Cerklje : RK Sevnica 36:28 in RD Alples Železniki : MRK Ljubljana 22:26.