Nedeljski športni pregled

Balinanje
Balinarji v super ligaški balinarski ligi so včeraj odigrali tekme 8. kroga. Doseženi so bili naslednji rezultati: Krim : Skala 8:18, Zabiče : Postojnska jama 20:6, Košana : AIKEA Antena 6:20 in Agrochem Hrast : Trata 12:14.

Hokej  liga AHL
Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL so včeraj odigrali tekme rednega kroga. V športni dvorani Podmežakla na Jesenicah se je tekma med hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in EC Red Bull Hockey Juniors, končala z zmago gostov z rezultatom 5:6 (0:0. 2:4. 3:2). Za Jeseničane so zadeli Luka Kalan Philippe Paradies, Tadej Čimžar, Erik Pance in Blaž Tomaževič. V športni dvorani Mercedes v Kitzbuhlu pa se je tekma med hokejisti ES »Adler« Stadtwerke Kitzbuhel in HK SŽ Olimpija končala z rezultatom 2:7 (1:3, 1:1, 0:3).

Hokej liga IHL

Hokejisti HK Triglav so včeraj v Novem Sadu odigrali tekmo v Internacionalni hokejski ligi IHL. Srečanje so dobili z rezultatom 1:3 (0:0, 1:2, 0:1), med strelce pa so se vpisali Matic Štenkler, Miha Morel in Krištof Potočnik. Danes bodo s hokejisti HK Vojvodina odigrali še eno tekmo, začeli pa jo bodo ob 13:30.

Košarka
Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali tri tekme 14.kroga. V Domžalah so košarkarji Helios Suns premagali košarkarje Sixt Primorska z rezultatom 84:77.
Tekmo 2. kroga drugega dela prvenstva v prvi ženski košarkarski ligi so včeraj odigrale košarkarice. V športni dvorani Planina v Kranju se je tekma med košarkaricam Triglava in Konjic končala z visoko zmago domačink 74:41.
Košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 14.kroga. Rezultata: Portorož ECE Triglav 78:84 in Plama Pur : Brinox Medvode 63:68

Nogomet
Nogometaši kranjskega Triglava so včeraj odigrali drugo pripravljalno tekmo. Nasprotniki so bili nogometaši Domžal, katere so Kranjčani premagali z rezultatom 3:2. Za Triglav so zadetke dosegli David Tijanič, Tomislav Marinovič in Luka Majcen.

Odbojka
Konec tedna je bil v znamenju odbojke, saj so se prvenstvene tekme odigrale v treh ligah. Rezultati:

1.državna odbojkarska liga moški – 12.krog: Panvita Pomgrad : Hiša na kolesih 3:2, Calcit Volley : AHC Volley Ljubljana 0:3.

2.državna odbojkarska liga – 11.krog: Calcit Volley II : Špan Brezovica 2:3;

3.državna odbojkarska liga ženske – 11.krog: Luka Koper II : Bled 3:0, Triglav Kranj : Luka Koper mlade 2:3 in ŽOK Triglav Kranj II : GEN – 1 Volley II 3:1.

Vaterpolo

Z odigrano eno tekmo 1.kroga se je včeraj začelo vaterpolsko prvenstvo v članski kategoriji. V Ljubljani v bazenu Kodeljevo se je tekma med vaterpolisti VK Ljubljane Slovana in kranjskega AVK Triglava končala z rezultatom 4:9.Tekma med vaterpolisti VD Koper Primorska in VD Kamnik pa se bo odigrala v sredo.