Nedeljski športni pregled

Balinanje

Včeraj so balinarji v super balinarski ligi Slovenije odigrali tekme 3.kroga. Doseženi so bili naslednji rezultati: Trata : Zabiče 18:8, AIKEA Antena : Skala 9:17, Postojnska jama : Krim 8:18 in Agrochem Hrast : Košana 16:6.  Vrstni red po 3.krogu je: 1.Trata 6, 2.Skala 6, 3.Zabiče 4,itd. 

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL so včeraj odigrali tekme 17.kroga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so v športni dvorani Podmežaklja gostili avstrijske hokejiste EC Bregenzerwald in jih z dvema zadetkoma Gašperja Seršena in po enega Luke Bašiča, Urbana Sodje in Andreja Tavžlja premagali z 5:2, hokejisti HK SŽ Olimpije pa so gostovali pri hokejistih avstrijskega EHC Alge Elastic Lustenau, ki je trenutno drugi in izgubili z 3:0. Na lestvici so Jeseničani sedaj s 30 točkami peti, Ljubljančani pa s istim številom točk šesti.  

V Internacionali hokejski ligi so hokejisti včeraj odigrali tekme 10.kroga. Hokejisti HK Triglava so tekmo v ledeni dvorani Zlato polje s hokejisti KHL Mladost izgubili po streljanju kazenskih strelov z 3;4. V rednem delu so za HK Triglav zadeli Krištof Potočnik, Maj Tavčar in Luka Logar. Vodi  Crvena zvezda z 23 točkami, Triglav pa je z 19 točkami drugi.

Košarka

Včeraj so košarkarsko tekmo 7.kroga v 2.slovenski košarkarski ligi v OŠ Antona Žnidaršiča v Ilirski Bistrici odigrali košarkarji Plama pura in LTH Castings. Boljši so bili domačini, ki so zmagali z 69:54.

Tekma 5.kroga pa so včeraj odigrali košarkarji v 3.slovenski košarkarski ligi. Doseženi so bili naslednji rezultati: Konjice : Calcit Basketball 107:75, Litija : Enos Jesenice 90:71 in Krvavec Meteor : Kolpa Črnomelj 79:82.

Nogomet

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi so včeraj odigrali tri tekme 16.kroga. Nogometaši Roltek Doba so gostovali v Dekanih in s Jadran Dekani igrali neodločeno 3:3. Danes bodo nogometaši odigrali še ostalih pet tekem. Vodilno moštvo Kalcer Radomlje bo doma gostilo nogometaše Nafte 1903, tekma v športnem parku Radomlje pa se bo začela ob 13.tih.

Štiri tekme 14.kroga so včeraj odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Rezultati: Brinje Grosuplje : Bled Hirter 1:2, Zagorje : Tinex Šenčur 1:0, Svoboda Ljubljana : Arne tabor 69 4:1 in Sava Kranj : Ivančna Gorica 0:1. Danes s pričetkom ob 13-tih 30 bodo nogometaši Komende in Žiri začeli še zadnjo peto tekmo tega kroga.

Odbojka

Zelo aktivni so včeraj bli odbojkarji. Odigrali so tekme v vseh sedmih ligah, dosegli pa  naslednje rezultate: prva državna odbojkarska liga 6.krog: Calcit Volley : Salonit Anhovo 3:2 in Hiša na kolesih : Hoče 3:0; 1.A državna ženska odbojkarska liga – 6.krog: Calcit Volley : Nova KBM Branik 3:0 in Luka Koper : Calcit Volley II 3:0; 1.B državna ženska odbojkarska liga – 6.krog: ŽOK Triglav Kranj : Vital Ljubljana 3:1; druga državna odbojkarska liga – 6.krog: SIP Player Fram : Calcit Volley II 3:0; druga ženska odbojkarska liga zahod – 5.: Triglav Kranj : Novo mesto 2:3, Olimpija Ljubljana : ŽOK Škofja Loka 3:1 in Volleyball Ljubljana : Aquawatt Žirovnica 1:3; tretja državna odbojkarska liga zahod – 5.krog: Ljubljana Volley : Triglav Kranj II 3:2 in MOK Kočevje : National Žirovnica 3:1; tretja ženska državna odbojkarska liga – 6.krog: Bled : Ankaran Hrvatini II 3:1, Mladi Jesenice : Kostak Elmont3:1  in ŽOK Triglav Kranj II : Triglav Kranj II 3:0.

Jože Marinček