Nedeljski športni pregled

Hokej

Včerajšnji tretji slovenski hokejski derbi med hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in hokejisti HK SŽ Olimpije se je v športni dvorani Podmežakla končal s zmago hokejistov HK SŽ OLimpije, ki so zmagali s 4:0. Točke so štele dvojno, saj veljajo tako v Alpski hokejski ligi AHL, kot tudi v državnem prvenstvu Slovenije.

V ledeni dvorani Zlato polje pa je bila sinoči odigrana tekma v Internacionalni hokejski ligi IHL med hokejisti HK Triglava in hokejisti HK Vojvodine iz Novega Sada. Boljši so bili hokejisti HK Triglava, ki so zmagali s kar 13:1. Po dvakrat sta zadela Miha Morel in Krištof Potočnik, po enkrat pa še Miha Ahačič, Urban Ban, Sebastjan Grošelj, Luka Kogar, Mihael Potočnik, Matic Štenkler, Maj Tavčar, Nace Vilfan in Žan Zupan.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali tekme 3. kroga. V športni dvorani Šenčur so košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba gostili košarkarje Rogaška in izgubili, saj je bila Rogaška boljša s 81:79.

Košarkarice v prvi ženski slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrale dve tekmi 5. kroga. V športni dvorani Ježica so košarkarice kranjskega Triglava s premagale košarkarica Ježice s 74:68.

Košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 4. kroga. V športni dvorani Planina v Kranju so košarkarji kranjskega Triglava s 85:68 premagali košarkarje Grosuplja. V športni dvorani Poden v Škofja Loki pa so košarkarji LTH Castings s 83:67 premagali Binox Medvode.

Včeraj so tekme 3.kroga odigrali še košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Rezultata: Krvavec Meteor : Globus 80:65 in Calcit Basketball : Zagorje 99:88.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali dve tekmi. Na nogometnem igrišču športnega centra Kranj je bila odigrana tekma med nogometaši Triglava in Celja, ki se je končala z rezultatom 1:2. Na nogometnem igrišču Ljudski vrt pa je bil odigran slovenski nogometni derbi med nogometaši Maribora in ljubljanske Olimpije. Končal se je z zmago Olimpije z 1:2.

Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme. Ob 14ih se bo začela tekma med nogometaši Krškega in Mure, ob 16ih med nogometaši Domžal in Gorice ter ob 18ih še med nogometaši Rudarja in Aluminija.

Štiri tekme 13. kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Nogometaši Roltek Doba so gostovali v Novem mestu in tekmo proti nogometašem Krke odigrali neodločeno 1:1.

Danes bodo odigrali še štiri tekme. Ob 14-ih bodo nogometaši Kalcer Radomlje na domačem igrišču začeli tekmo proti nogometašem Vitanest Bilje.

Štiri tekme 11. kroga so včeraj odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Rezultati:

 • Bled Hirter : Sava Kranj 5:0,
 • Žiri : Svoboda Ljubljana 2:0 in
 • Arne Tabor 69 : Komenda 1:2.

Danes ob 14ih se bo na nogometnem igrišču športnega parka Šenčur začela še tekma med nogometaši Tinex Šenčurja in Ivančne Gorice.

Nogometaši v gorenjski nogometni ligi so včeraj odigrali tekme 9. kroga. Rezultati:

 • Bitnje dobrozasenci.si : Visoko 0:0,
 • Šobec Lesce : Velesovo 3:1,
 • Britof : Polet 4:1,
 • Preddvor : SIJ Acroni Jesenice 2:4,
 • Škofja Loka : Zarica Kranj 4:1 in
 • Niko Železniki : Bohinj 1:2.

Odbojka

Včeraj so odbojkarji v prvi državni odbojkarski ligi odigrali tekme 3. kroga. V športni dvorani Planina v Kranju so odbojkarji Hiša na kolesih s 3:2 premagali odbojkarje Panvata Pomgrad. V športni dvorani Tivoli pa so odbojkarji AHC Volley Ljubljana s 3:0 premagali odbojkarje Calcit Volley.

Odbojkarice v prvi državni odbojkarski ligi so včeraj odigrale tekme 3. kroga. Derbi v športni dvorani Kamnik, med odbojkaricam Calcit Volley II in Calcit Volley se je končal z rezultatom 0:3 za odbojkarice Calcit Volley.

V OŠ Stranje je bila včeraj odigrana tekma 2. kroga v drugi državni odbojkarski ligi. Odbojkarji Calcit Volley II so igrali z odbojkarji SIP Šempeter in jih premagali s 3:0.

Tekme 2. kroga pa so včeraj odigrala dekleta v drugi ženski odbojkarski ligi zahod. Odbojkarice ŽOK Partizan Škofja Loka so v OŠ J. Janežiča v Škofja Loki izgubile z odbojkaricam ŽOK Šentvid Žlindra 2:3. Odbojkarice Aquawatt Žirivnioca so s 3:1 premagale odbojkarice Triglav Kranj.

Tekmo 2.kroga v tretji državni odbojkarski ligi zahod so včeraj v OŠ Podbočje odigrali odbojkarji Kostanjevica na Krki in Triglav Kranj II. Končala se je z rezultatom 3:1.

Tekme 3.kroga pa so včeraj odigrala dekleta v tretji državni odbojkarski ligi zahod. Dosegla so naslednje rezultate:

 • Novo mesto II : ŽOK Triglav Kranj II 0:3,
 • Triglav Kranj II : Kostak Elmont 3:0,
 • Grosuplje ATK Grosuplje II : Bled 3:1 in
 • Mladi Jesenice : Luka Koper mlade 1:3.

Vaterpolo

Včeraj so mladi vaterpolisti kranjskega AVK Triglava na mednarodnem vaterpolskem turnirju »Borac cup 2018« v Banja Luki odigrali dve tekmi. VK Kvarner iz Opatije so v dopoldanskem času premagali z 20:3, zvečer pa so s 13:4 premagali VK Mladost iz Pančeva. Danes jih ob 11.30 čaka v polfinalu obračun z reprezentanco Ukrajine.

Jože Marinček