Nedeljski šport

Balinanje

Tekme 12. kroga so včeraj odigrali balinarji v prvi državni balinarski ligi vzhod. Dosegli so naslednje rezultate:

  • Čirče VAN DEN : Velenje Premogovnik 6:16,
  • Sloga : Tržič AC Žepič 12:10,
  • Center Kranj : Planina Kranj 12.10 in
  • Bistrica : Mengeš Rakoll 14:8.

Vodi Sloga z 20 točkami, Planina Kranj na drugem mestu jih ima 15, center Kranj na tretjem jih ima 14, enako jih ima tudi Čirče VAN DEN na petem mestu. Tržič AC Žepič je šesti z 12 točkami, Mengeš Rakoll je s 4 točkami sedmi, Bistrica s 3 točkami pa je zadnja osma.

Nogomet

Nogometaši Bled Hirter, Dravograd, Koper in Grad bodo danes odigrali povratna srečanja kvalifikacij za igranje nogometa v sezoni 2019/2020 v drugi slovenski nogometni ligi. Na Bledu se bo tekma na nogometnem igrišču športnega centra Bledec začela ob 17h.  Prva tekma v Dravogradu se je končala z zmago nogometašev Dravograda z 2:1. Ob isti uri se bo začela tudi tekme v Gradu, kjer se bodo pomerili nogometaši Grada in Kopra, prvo tekmo pa s 4:0 dobili nogometaši Kopra.

Vaterpolo

Vaterpolisti Slovenije so včeraj odigrali prvi tekmi za končno prvo in tretje mesto v tekmovalni sezoni 2018 – 2019.

Za prvaka, ki se na tri zmage borijo vaterpolisti VD Koper Primorska in AVK Triglav, so vaterpolisti VD Koper Primorske sinoči na bazenu Bonifika s 14:10 (6:2, 2:5, 2.2, 4:1) premagali vaterpoliste AVK Triglav in v zmagah povedli z 1:0. Za AVK Triglav je tri zadetke dosegel Jan Justin, Andraž Pušavec, Marko Gostič in Čedomir Todič so dosegli dva zadetka, Aljaž Troppan pa enega.

Napeto pa je bilo tudi na tekmi za tretje mesto na bazenu Pod skalo v Kamniku. Vaterpolisti VD Kamnik so vodstvu na polovici tekme v nadaljevanju popustili in dovolili da jih vaterpolisti AVK Branik premagajo s 5:8 (1:1, 3.1, 0.3, 1:3). Dvakrat je za VD Kamnik zadel Martin Stele po enkrat pa Blaž Belentin, Blaž Briški in Luka Komatar. Drugi tekmi bodo vaterpolisti odigrali v sredo.

Danes bodo najmlajši vaterpolisti v pokritem olimpijskem bazenu športnega centra Kranj odigrali štiri tekme državnega prvenstva za dečke rojene leta 2006 in mlajše. Ob 10h se bo začela tekma med mladimi iz AVK Triglav in AVK Branik, ob 11h med VD Koper Primorske in VK Ljubljana Slovan, ob 12.30 med VK Ljubljana Slovan in AVK Branik, ter ob 13.30 med VD Koper Primorska in AVK Triglav.